Rakettangrep i Afghanistan

Minst fire sivile drept av militante opprørere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En rakett like ved den afghanske hovedstaden Kabul har drept fire sivile og såret tre, melder nyhetsbyrået AP.

En av de skadde i angrepet er et barn. Alle tre skadde ble straks sendt til sykehus i Kabul.

Politiet har nå omringet et fort hvor de mener de mistenkte militante aktivistene oppholder seg.

- Militante opprørere fyrte av raketter mot en amerikanskledet koalisjonskonvoi utenfor Kabul, men bommet på målet og traff i stedet sivil trafikk. Fire afghanere ble drept, sier politiet i Afghanistan.

- Tre andre sivile ble skadd i angrepet. Rakettene ble avfyrt på en hovedvei 15 kilometer sør for Kabul seint mandag kveld, sier politisjef Khan Mohammed i provinsen Logar.

Han beskylder Taliban for å stå bak angrepet, som er et av de blodigste i nærheten av Kabul på flere måneder. I dag huser byen tusener av utenlandske hjelpearbeidere, diplomater og andre.

Byen, som har fire millioner innbyggere, er strengt bevoktet, og har derfor unngått mange av angrepene som har rammet andre deler av Afghanistan etter krigen.

De sivile bilene som ble rammet kjørte rett bak fem militærbiler da de ble truffet av to raketter. Det ble også skutt med håndvåpen mot konvoien.

.

Taliban-opprørere har trappet opp volden i Afghanistan det siste halve året, og tatt livet av mer enn 1400 mennesker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer