Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rakettangrep i Bagdad

Tre rakettangrep fant sted i Bagdad lørdag kveld. Et av dem rammet en amerikansk militærbase, ifølge Reuters.

Lørdag ettermiddag melder nyhetsbyrået Reuters at flere rakettangrep har funnet sted i Bagdad i Irak. I et av angrepene skal fem personer ha blitt skadd, ifølge irakisk politi.

Ifølge sikkerhetskilder skal et av angrepene ha rammet en militærbase nord for Bagdad, hvor amerikanske soldater er stasjonert. Ingen personer omkom i angrepet, ifølge Reuters.

DREPT: Natt til fredag 3. januar kom meldinga om at den mektige iranske militærlederen Qassem Soleimani er drept i et flyangrep. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Fem skadd

Et annet angrep skal ha rammet Den grønne sonen i Bagdad, nær den amerikanske ambassaden. Det strengt bevoktede området huser også regjeringsbygg og en rekke andre amerikanske ambassader.

Et tredje angrep skal ha rammet Jadriya-området i Bagdad, og fem personer er meldt skadd, ifølge Reuters.

Det irakiske forsvaret bekrefter rakettangrepene, ifølge Sky News.

HEVNØNSKE: Den iranske generalen Qasem Soleimani ble natt til fredag drept i et amerikansk droneangrep. Dagen ble generalens datter Zeinab Soleimani filmet i samtale med den iranske presidenten Hassan Rouhani. Video: Ap via NTB Scanpix Vis mer

Bes om å holde seg unna

Samtidig melder Reuters at den irakiskstøttede militsgruppa Kataib Hizbollah skal ha varslet irakiske styrker om å oppholde seg minst 1000 meter fra amerikanske militærbaser søndag. Opplysningene gjengis fra den irakiske TV-kanalen Aletejah TV.

- Sikkerhetsstyrker må holde seg minst 1000 meter fra amerikanske baser søndag kveld, siteres militsgruppa på av TV-kanalen.

Natt til fredag ble general Qassem Soleimani drept i et droneangrep på ordre fra USAs president Donald Trump.

Kataib Hizbollah er en undergruppe av den irakiske militsen PMF. Nestleder PMF, Abu Mahdi al-Mohandes, ble også drept i angrepet.

Midtøsten-ekspert Jo Jakobsen sa til Dagbladet at Iran oppfatter dette som en krigserklæring, og at de vil komme med et hevnangrep.