Rakettangrep mot britisk diplomat i Jemen

Samtidig meldes det om skyting ved kontoret til et australsk oljeselskap.

MURER OG SANDSEKKER: Det har også tidligere vært angrep mot og ved den britiske ambassaden i Jemen. Det er strenge sikkerhetsrutiner rundt bygget. Foto: AP/Scanpix
MURER OG SANDSEKKER: Det har også tidligere vært angrep mot og ved den britiske ambassaden i Jemen. Det er strenge sikkerhetsrutiner rundt bygget. Foto: AP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Tre mennesker er såret i et rakettangrep mot bilen til en britisk toppdiplomat i Jemens hovedstad Sanaa. Samtidig meldes det om skyting ved kontoret til et australsk oljeselskap.

Angrepet skjedde nær den britiske ambassaden i Sanaa, og tre tilfeldig forbipasserende skal ha blitt såret, melder fjernsynskanalen Al Jazeera.

Sikkerhetskilder i landet opplyser at bilen som ble angrepet tilhørte nestkommanderende ved den britiske ambassaden i landet.

Britisk UD bekrefter at det har funnet sted et angrep mot en av ambassadens biler i Sanaa, men sier at ingen diplomater ble såret i angrepet.

Kort tid etter angrepet åpnet en sikkerhetsvakt ild inne på området til det australske oljeselskapet OMV i Sanaa.

En vestlig ansatt skal være såret i skytingen, og området er nå omringet av regjeringsstyrker, opplyser sikkerhetskilder.

I april sprengte en selvmordsbomber seg i lufta nær bilkortesjen til den britiske ambassadøren i Jemen.

Selvmordsbomberen ble drept og tre andre ble såret i eksplosjonen.

(NTB)