Rakettangrep mot hoteller

Raketter avfyrt fra en eselvogn traff i dag Iraks oljedepartement og to hoteller i Bagdad. Flere er skadd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ansatt ved det amerikanskbaserte selskapet ble alvorlig skadd i angrepet. Det har foreløpig ikke kommet melding om drepte.

Først rammet minst tre raketter nabohotellene Palestine Hotel og Sheraton Hotel. Kort tid etter ble det meldt om en serie eksplosjoner i Iraks oljedepartement.

I alt åtte raketter skal ha truffet departementet, men kun to eksploderte, ifølge Peter Mansoor i det amerikanske forsvaret.

Store skader

En av rakettene skal ha truffet 15 og 16 etasje i Palestine Hotel, og etterlot et stort hull i veggen. Bildene vitner om knuste vinduer og store materielle skader. En person ble båret ut av hotellet på båre, gjennomtrukket av blod, melder CNN.

- Naboen min sitt rom ble rammet ganske hardt, sier den amerikanske forretningsmannen Steven Akana (49) til nyhetsbyrået Associated Press.

Hotellene er blant de best bevoktede i den irakiske hovedstaden, og huser mange amerikanske forretningsfolk og vestlige journalister. Blant annet har CNN sin faste base på Palestine Hotel.

Amerikanske soldater og irakisk politi fant utskytningsrampa - festet til en eselvogn, som er kamuflert som bensinbil. Fem raketter skal ha ligget klare for utskytning.

Ytterligere en eselvogn med raketter er funnet - nær den italienske ambassaden.

Det var på Palestine Hotel de fleste utenlandske journalister befant seg under den mest aktive delen av krigen. 8. april ble hotellet utsatt for et bombeangrep, som drepte en spansk og en ukrainsk pressefotograf.

Bryllupsnatta tok en litt uventet vending for nygifte Ziayd (25) og Rownaq, som valgte seg Palestine Hotel for bryllupsnatta. fikk en litt

- Vi sov da vi hørte lyden av en rakett, sier Ziayd.

- Dette er vår bryllupspresang.

UTSKYTNINGSRAMPE:En amerikansk soldat inspiserer eselvogna som ble brukt i morgenens angrep.
UTSATT: Palestine Hotel er base for mange vestlige forretningsfolk og journalister. En ansatt ved det amerikanskbaserte selskapet ble alvorlig skadd i angrepet. Hotellet ble også bombet tidligere i år. To pressefotografer ble drept.