INGEN VÅPENHVILE: En mann sitter på ruinene av huset, etter at det onsdag ble rammet av israelske angrep. Foto: SCANPIX/AP Photo/Bernat Armangue
INGEN VÅPENHVILE: En mann sitter på ruinene av huset, etter at det onsdag ble rammet av israelske angrep. Foto: SCANPIX/AP Photo/Bernat ArmangueVis mer

Rakettangrep mot Israel i natt

Israelske kampfly svarte med bomber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske kampfly bombet natt til torsdag mål på Gazastripen, etter at en gruppe med bånd til president Mahmoud Abbas Fatah-parti skjøt en rakett mot Israel.

Al-Aqsa-martyrenes brigader, som regnes som Fatahs væpnede gren, påtok seg ansvaret for raketten, som landet i Negev-ørkenen sør i Israel uten å forårsake skade.

Raketten er den første som er avfyrt etter at Israel og Hamas hver for seg erklærte våpenhvile 18. januar.

Bombet Rafah

Kort tid etter rakettangrepet gikk israelske kampfly på vingene og bombet mål i Rafah helt sør på Gazastripen.

Det er ikke meldt om drepte eller skadde etter nattens angrep, som ifølge en israelsk militærtalsmann var rettet mot et verksted der det ble produsert våpen.

Tirsdag ble en israelsk soldat drept og tre såret av en veibombe ved grensa til Gazastripen.

Den ytterliggående islamistgruppen Tawhid-wa-Jihad påtok seg ansvaret for veibomben, og en av mennene som ifølge israelske militærkilder hadde plassert bomben ble senere på dagen drept i et israelsk angrep.

Ikke Hamas

Israelske talsmenn medga overfor den israelske avisen Yedioth Aharonot at det ikke var Hamas som sto bak angrepet, men holdt likevel gruppen ansvarlig.

Tawhid-wa-Jihad, som også er kjent som Islams hær, er nært knyttet til den mektige Dogmush-klanen på Gazastripen, og holdt blant annet BBC-reporteren Alan Johnston som gissel i firemåneder sommeren 2007.

Klanen har også holdt flere Hamas-folk som gisler, og skal ha bånd til terrornettverket al-Qaida. (©NTB)