Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rakettangrep mot norsk leir i Afghanistan

Ingen nordmenn ble såret, opplyser Forsvaret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den norske leiren i Meyhmane i Afghanistan ble forsøkt angrepet med flere raketter natt til mandag.

Ingen nordmenn ble såret, og ifølge Forsvaret traff ingen av rakettene selve basen. Det er imidlertid trolig bare tilfeldigheter som gjorde at eksplosivene ikke rammet målet.

- Tre raketter skal ha blitt skutt mot leiren. Dette ser vi veldig alvorlig på. Dette er et angrep mot Nato, og vi prøver nå å komme til bunns i hvem som står bak, opplyser oberstløytnant John Inge Øglænd ved Fellesoperativt hovedkvarter til Dagbladet.no.

Angrepet skjedde i 06-tida lokal tid, rundt klokka 04 norsk tid. Nato har foreløpig ikke gått ut med informasjon om hvilken gruppering som kan ha utført angrepet.

- Det er nå forhøyet beredskap i leiren. De første meldingene om at et sivilt hus ble truffet viste seg å ikke være riktige, men det er for tidlig å si noe om hvilke skader rakettene har forårsaket på utsiden av området, sier Øglænd.

Ifølge ham har det ikke vært alvorlige trefninger i området på lengre tid. Den norske leiren i Meyhmane har også tidligere vært forsøkt angrepet med raketter, men har den siste tida vært forskånet for denne type hendelser.

Rundt 150 nordmenn er stasjonert på basen i Meyhmane. Personell fra Luftforsvaret er for tiden også på plass i leiren for å forberede ankomsten til en avdeling væpnede ambulansehelikoptere som skal være operative fra tirsdag, ifølge NTB.

MEYHMANE:  Den norske leiren i Meyhane ble forsøkt angrepet i natt. Arkivfoto: Forsvaret / SCANPIX HANDOUT
MEYHMANE: Den norske leiren i Meyhane ble forsøkt angrepet i natt. Arkivfoto: Forsvaret / SCANPIX HANDOUT Vis mer
image: Rakettangrep mot norsk leir i Afghanistan
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media