- Raketten kan treffe kontoret til Nord-Koreas ledere

Myndighetene i sør vil vise at de ikke henger bak på missilteknologi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag viste sørkoreanske myndigheter fram en langdistanserakett som de sier at kan treffe kontorene til Nord-Koreas ledere.

Myndighetene nektet å avsløre hvor langt raketten kan gå, men fortalte at den kunne treffe hvor som helst i Nord-Korea, skriver nyhetsbyrået Reuters.

- Presisjonsvåpen Forsvarsministeriet offentliggjorde en video av oppskytning av raketter fra krigsskip og ubåt. Våpenet ble også vist i april i fjor, men ifølge myndighetene er det nå helt ferdig.

- Kryssermissilen som vises fram i dag er et presisjonsvåpen, som kan identifisere og treffe vinduet på kontorene til Nord-Koreas ledere, sier Kim Min-seok, talsmann for det sørkoreanske forsvarsdepartementet, til pressen.

Deres nabo i nord har den siste tiden vist militære muskler, og skjøt i desember opp en langdistanserakett. En oppskytning som de så på som vellykket.

Atomprøvesprengning Myndighetene i USA tror at Nord-Koreas fremste mål er å lage en interkontinental rakett, som kan bære atomvåpen og kan treffe mål i USA.

Nord-Korea, som har beskyldt USA og deres «nikkedukke» Sør-Korea for å provosere til krig, vil trolig svare på Sør-Koreas rakettavsløring, skriver Reuters.

Tirsdag utførte Nord-Korea en atomprøvesprengning, noe som høstet fordømmelser fra mange land, inkludert nords største allierte, Kina.

- Situasjonen på den koreanske halvhøye er i dag så alvorlig, at selv en tilfeldig sak kan føre til en stor krig som vil ramme hele regionen, melder det nordkoreanske statseide nyhetsbyrået KCNA.

Foto: EPA/SOUTH KOREAN NAVY / NTB SCANPIX
Foto: AFP PHOTO / South Korean Defence Ministry/NTB SCANPIX
Foto: AFP PHOTO / South Korean Defence Ministry / NTB Scanpix
Foto: EPA/SOUTH KOREAN NAVY / HANDOUT / NTB SCANPIX
Foto: REUTERS/South Korean Navy/Handout/NTBScanpix
Foto: REUTERS/South Korean Navy/Handout/NTBScanpix
Foto: REUTERS/South Korean Navy/Handout/NTBscanpix
Foto: AFP PHOTO / South Korean Defence Ministry/NTBscanpix