Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Raketter har rammet den grønne sonen i Bagdad

Raketter har rammet den grønne sonen i Bagdad, melder flere nyhetsbyråer.

To raketter har slått ned i den tungt bevoktede grønne sonen i Bagdad, melder nyhetsbyrået AFP, som siterer sikkerhetskilder i landet.

Reuters skriver at det begynte å brenne på stedet og at det kan bli hørt sirener i byen. De melder om tre raketter som har slått ned.

- USAs ambassade var målet

Ifølge ABC News skal rakettene ha slått ned nær USAs ambassade i Bagdad, som ligger i området. BBC-reporter Feras Kilani skriver på Twitter at han får bekreftet at ambassaden var målet for rakettene, men de skal ikke ha truffet bygningen direkte.

En av rakettene skal ha slått ned bare hundre meter fra den amerikanske ambassaden, ifølge Reuters.

Disse opplysningene er foreløpig ikke bekreftet fra offisielt hold.

Ingen skal foreløpig være meldt skadde.

Økt spenning i regionen

USAs ambassade ble angrepet av demonstranter seinest forrige uke. Det ble også rettet rakettangrep mot den grønne sonen lørdag og søndag.

USA drepte den iranske generalen Qasem Soleimani i et droneangrep ved flyplassen utenfor Iraks hovedstad Bagdad fredag, noe som har ført til at spenningen i regionen har økt kraftig.

Natt til onsdag rammet et titalls raketter basen Ain al-Assad i Irak, hvor blant annet amerikanske og norske styrker holder til, i det som blir omtalt som Irans varslede hevnangrepet.