Raketter mot israelsk turistby

Tre raketter slo natt til tirsdag ned i og tett ved den israelske feriebyen Eilat ved Rødehavet, og flere mennesker skal ifølge ubekreftede meldinger være såret.

HARDE KAMPER: Israelske raketter rammer mål på Gazastripa. Foto: AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA
HARDE KAMPER: Israelske raketter rammer mål på Gazastripa. Foto: AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ifølge den israelske avisen Haaretz traff den ene raketten en parkert bil.

Ti mennesker skal ha fått mindre splintskader i angrepet, mens flere andre ble behandlet for sjokk. Det er ikke kjent hvor rakettene ble avfyrt fra, men israelske tjenestemenn mistenker at de ble skutt over grensa fra Sinai-halvøya i Egypt.

Flere hundre raketter er den siste uka avfyrt fra Gazastripen mot mål i Israel, men de har ikke kostet menneskeliv. 186 palestinere er på samme tid drept i israelske angrep mot Gazastripen, 80 prosent av dem sivile, ifølge FN.

Også tidligere har det vært skutt raketter fra Egypt mot Eilat, men nattens angrep var det første siden konflikten mellom Israel og palestinernes blusset opp igjen for en uke siden.

Militante islamister har gjennomført en rekke angrep i Sinai siden den egyptiske hæren styrtet landets folkevalgte president Mohamed Mursi for ett år siden. De fleste angrepene har vært rettet mot militære egyptiske mål og sikkerhetsinstallasjoner.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer