- Raketter skutt mot russisk passasjerfly over Syria

Det melder russiske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To raketter skal være skutt mot et russisk passasjerfly på vei over konfliktlandet Syria. Det melder det russiske nyhetsbyrået Interfax, som har opplysningene fra en ikke navngitt «informert kilde».

- Syriske embetsmenn har informert oss at uidentifiserte styrker i morges skjøt opp to bakke-til-luft-raketter som eksploderte i lufta, svært nær et passasjerfly tilhørende et russisk selskap, siteres kilden på.

- Unnamanøver Ifølge kilden var det «minst 159 personer» om bord i flyet. Pilotene klarte, ifølge meldingen, å foreta en unnamanøver «som reddet passasjerene». Det antas at rakettene var ment å ramme flyet - men det vites ikke hvorvidt angriperne visste at det dreide seg om et russisk fly eller ei.

Ifølge det russiske transportdepartementet tilhører flyet charterselskapet Nordwind Airlines og var på vei fra den egyptiske feriebyen Sharm el-Sheikh til byen Kazan nær Uralfjellene, melder det statlige nyhetsbyrået RIA Novosti.

Ingen ble skadd, og flyet landet trygt i Kazan, melder nyhetsbyrået. Saken etterforskes nå av russiske myndigheter, men syriske luftfartsmyndigheter på sin side sier de ikke har fått opplysninger om noe angrep.

Allierte Det er nærmest umulig for en bakke-til-luft-rakett å treffe et passasjerfly som flyr i marsjhøyde på over 30 000 fot (ca. 10 000 meter). Det har imidlertid hendt at jagerfly har skutt ned kommersielle flighter, som i tilfellet med Korean Airlines flight 007 over den russiske Sakhalinhalvøya i 1983. I tillegg har man eksempler på at fly er prøvd skutt ned under takeoff eller landing.

Russland anses som Bashar Al-Assad-regimets støttespiller i FN, der de og Kina gjentatte ganger har blokkert avgjørende resolusjoner mot Syria.