Rakettforbud frister

Nå vil Norden lære av Norge.

POSITIVT: Forbudet mot bruk av raketter med styrepinne har gitt færre alvorlige personskader. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX.
POSITIVT: Forbudet mot bruk av raketter med styrepinne har gitt færre alvorlige personskader. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Øvrige nordiske land er svært interessert i Norges erfaringer med restriksjoner på bruk av fyrverkeri. Så langt er det registrert betydelig nedgang i alvorlige personskader etter nyttårssalutten.

Det kan også virke som om det er færre materielle skader som følge av rakettrestiksjonene under nyttårsfeiringen, får NTB opplyst i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB).

Fra midnatt nyttårsaften var det forbudt for private å sende opp raketter med styrepinne. Derimot var det fullt lovlig med mer «jordnære» artikler som rakettbatterier og stjerneskudd.

Stor interesse

Før årets nyttårsfeiring utarbeidet DSB et eget spørreskjema for de lokale brannvesenene. De har fått frist til utgangen av neste uke med å svare på detaljer om årets nyttårsfeiring.

- Når vi har fått inn skjemaene, vil vi lage en oppsummering og trekke konklusjoner, som også våre nordiske kolleger skal få ta del i. Både i Sverige og i Danmark er det stor interesse for våre erfaringer, sier avdelingsdirektør Torill Tandberg i DSB til NTB.

- Men allerede nå registrerer vi med glede at mediene kan melde om en betydelig nedgang i de alvorlige personskadene sammenlignet med tidligere år, sier Tandberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer