Rakettguttene avhørt av politiet

200 elever i Arendal får skolefri etter nattens brann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet har allerede pratet med de to guttene som ble observert utenfor brannherjede Birkenlund skole i går kveld. Det bekrefter leder av etterforskningsavdelingen ved Arendal politistasjon, Jens M. Reiersrudmoen,overfor Dagbladet.no.

Han bekrefter at guttene er 16 og 17 år gamle.

- Vi skal avhøre både guttene og flere andre personer i løpet av dagen, sier Reiersrudmoen til Dagbladet.no.

De første brannmeldingene kom noen minutter over klokka 20 første nyttårsdag.

To gutter som skjøt opp fyrverkeri ble observert ved skolen i går kveld. Ifølge operasjonsleder Torgeir Jørgensen i Agder politidistrikt i natt hadde politiet tidlig mistanke om at fyrverkeri kan ha utløst brannen, som startet i en container.

200 elever får fri 

 Siden i går kveld har troppene til rektor Aslak Heim-Pedersen jobbet med en kriseløsning for å holde undervisningen i gang for de 500 elevene ved skolen. I formiddag skal skoleledelsen ha et krisemøte med Arendal kommune, som har erfaring med nedbrente skoler etter nyttårsfeiring.

Ved forrige årsskifte fikk Sandnes skole på Tromøya med 650 elever store brannskader. Ifølge Agderposten.no kom politiet fram til at denne brannen var forsårsaket av nyttårsraketter, men saken ble henlagt,.

- Bygningseksperter sier at det er skader for millioner av kroner her.

- I dag er det planleggingsdag,og elevene har skolefri  uansett. Vi håper at de 300 elevene på barnetrinnet kan begynne i morgen som planlagt. De 200 elevene på videregående har fått fri ut uka, sier rektor Heim-Pedersen til Dagbladet.no.

Trolig elever

Han vet ikke om de to guttene som er observert med fyrverkeri utenfor skolen i går kveld, er hans elever.

- Hvis de bor i området, er de sannsynligvis det, sier rektor.

Skolens hjemmeside skal holde elever og foreldre oppdatert om hva som skjer de nærmeste dagene. -Vi sjekker ut lokaler i nærheten. Skoleferien til videregående-elevene er over kommende mandag, sier Heim-Pedersen.

SEIN NYTTÅRSFEIRING: Politiet har mistanke om at nattens brann på Birkenlund skole startet av gnister fra fyrverkeri.