Rakettskytefeltet på Andøya bytter navn til Andøya Space Center

Mer internasjonalt.

SKIFTER NAVN: 52-åringen Andøya rakettskytefelt bytter nå navn til Andøya Space Center. Arkivfoto: NTB / Scanpix
SKIFTER NAVN: 52-åringen Andøya rakettskytefelt bytter nå navn til Andøya Space Center. Arkivfoto: NTB / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mer enn femti år etter at Norge tok steget ut i verdensrommet med den første oppskytningen fra Oksebåsen på Andøya, er det besluttet at Andøya Rakettskytefelt skal skifte navn til det mer internasjonalt klingende «Andøya Space Center».

- Det nye navnet beskriver på en bedre måte bredden på de tjenester vi tilbyr som i tillegg til oppskyting av vitenskapelige raketter omfatter vitenskapelige ballonger, ubemannede fly, observatoriet ALOMAR, kunnskapsformidling gjennom NAROM og Romskipet Aurora for å nevne noe, sier administrerende direktør Odd Roger Enoksen på Andøya Space Center.

Han trekker fram satsingen på å etablere en oppskytingstjeneste for små satellitter som ytterligere vil utvide aktiviteten ved Andøya Space Center.

Den første raketten fra Andøya het Ferdinand 1, og ble skutt opp 18. august 1962 for å studere den polare inonosfæren.
(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer