Nyttårsaften

Rakettværet: - En kamp mot klokka

Tåka ligger tett i store deler av Sør-Norge på ettermiddagen nyttårsaften. Statsmeteorologen forteller at dette blir en kamp mot klokka.

KRYSSER FINGRENE: Tåka som har lagt seg på store deler av Sør-Norge, kan ifølge statsmeteorologen bli liggende noen timer til. Hun krysser fingrene for at det vil lette før midnatt. Foto: Berit Roald / NTB
KRYSSER FINGRENE: Tåka som har lagt seg på store deler av Sør-Norge, kan ifølge statsmeteorologen bli liggende noen timer til. Hun krysser fingrene for at det vil lette før midnatt. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
LES ALT OM CORONA

- Det er litt på grensa med tanke på klokkeslettet, sier statsmeteorolog Rannveig Eikill til Dagbladet.

Hun snakker om rakettværet på nyttårsaften, og forteller at det ser ut til å bli på hengende håret.

- Krysser fingrene

- Det ligger tåke på store deler av Østlandet, og det var tett tåke i Kristiansund tidligere i dag. Det lettet litt, men det er fortsatt lavt skydekke på Sørlandet. Det er også tåkete og lavt skydegge på Vestlandet, spesielt i Rogaland, sier Eikill.

TRADISJON: Influenser «Kong Halvor» mener et forbud er på sin plass. Reporter: Signe Elise Morthen Stenersen / Dagbladet Vis mer

Tåka kan bli liggende noen timer til, ifølge statsmeteorologen, men hun håper at den vil forsvinne innen rakettene skal skytes opp.

- Det har vært ganske tåkete og disig i store deler av Sør-Norge i dag, og vi krysser fingrene for at tåka gir seg rett før midnatt.

Verst for Østfold

Det ser imidlertid ut til at tåka vil bli liggende lengst i Østfold, men også her skal den lette rundt midnatt.

- Det blir en kamp mot klokka om tåka letter før midnatt, sier Eikill.

Når vinden dreier litt mot nord, og vi får tørrere luft inn, håper hun at tåka skal kverne litt opp og at sikten skal bli bedre.

- Med litt nordavind utover kvelden ser det ut til at det skal bli bedre noen plasser, sier statsmeteorologen.

- Årets siste dag byr på store temperaturforskjeller, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Det blir temperaturforskjeller på rundt 25 grader for sør og nord.

På nyåret er det meldt både nedbør og oppholdsvær, ifølge meteorologene. Lengst sør kan sola titte fram i starten av uka, og Sør-Norge får mest nedbør torsdag.

- Starter bra

Ifølge statsmeteorolog Martin Granerød starter det nye året ganske bra.

- Sør-Norge får et værskifte utover helga. Det starter bra, men det blir økende vind og nedbør. Det kan bli utfordrende på fjellovergangene mellom øst og vest, så det er nok lurt å sjekke værvarselet for å finne ut når det er lurest å kjøre, sa Granerød til Dagbladet i går.

NYTTÅRSTALE: I tradisjon tro holdt kong Harald en tale til det norske folk på nyttårsaften. I år hyller han spesielt helsevesenet, og kommer med en klar oppfordring til oss. Bilder fra NRK Vis mer

- Akkurat nå ser det ut til at det vil være best å kjøre første del av lørdagen, sa han.

Han ville i alle fall unngått lørdag kveld og søndag, hvis han skulle kjørt over fjellet.

- I lavere strøk, både i øst og vest, blir det mer skyet vær og perioder med regn eller snø. Det ser ut til å bli regn i kystnære strøk, i alle fall, sier Granerød, og legger til at det selvsagt avhenger av temperaturen.

- Nordover fortsetter de lave temperaturene, men det kan nærme seg null grader noen steder. Det vil også stort sett bli overskyet, avsluttet meteorologen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer