BOLIG: Adm. direktør i Bonum, Thomas Bergum Bø, er godt fornøyd med resultatene for 2016.
BOLIG: Adm. direktør i Bonum, Thomas Bergum Bø, er godt fornøyd med resultatene for 2016.Vis mer

Rakettvekst for boligutvikler

Kameratgjengen bak Bonum solgte 171 boliger til en samlet verdi på 1,1 milliard kroner i 2016. Selskapet besitter nå eiendommer for rundt 5 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Målet for fjoråret var å doble omsetningen, og det greide vi, sier adm. direktør Thomas Bergum Bø i Bonum.

Eiendomsutvikleren Bonum har vokst i rekordfart siden oppstarten i 2011. I fjor vokste konsernets omsetning med 133 prosent, til 582 millioner kroner. Årsresultatet endte på 95 millioner kroner, som gir en resultatgrad på 16 prosent. Til sammenligning gikk konsernet i underskudd med 24 millioner kroner i 2015.

- Konsernregnskapet viser ikke hele bildet, hverken på topp- eller bunnlinjen. Selve omsetningen vises ikke før eiendommen er solgt til sluttbruker. Derfor er det et dårlig måltall slik vi jobber i dag. Vi har solgt eiendomsporteføljer for rundt 1,1 milliarder kroner i 2016, sier Bergum Bø til Finansavisen.

Eiendom til 5 milliarder

Han påpeker at en del av prosjektene er gjort i samarbeid med andre investorer, der Bonum ikke har eid hele prosjektet selv. Selskapet ferdigstilte 97 boliger på egen bok i fjor. Inkludert porteføljesalg solgte selskapet 171 boliger i 2016.

- Målsettingen vår er at vi skal doble «tomtebanken» til 10 milliarder kroner i realisasjonsverdi i løpet av 2018, sier Bergum Bøtil Finansavisen, og legger til:

- De største vekstutfordringene er forbi oss, og vi er nå på et nivå som vi kan leve med. Fokuset fremover blir å konsentrere oss om «50-pluss»-enheter og signaturprosjektene våre.

Den samlede realisasjonsverdien av eiendommene beløper seg til rundt 5 milliarder kroner, ifølge Bonums egne vurderinger.

Andre økonominyheter:
Satset 10 mill. - skal ha tjent én mrd.
Nyboligsalget synker kraftig