PÅGREPET: Etter en politijakt med flere biler og helikopter ble råkjøreren pågrepet på Skar i Maridalen. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet
PÅGREPET: Etter en politijakt med flere biler og helikopter ble råkjøreren pågrepet på Skar i Maridalen. Foto: Jacques Hvistendal / DagbladetVis mer

Råkjører forsøkte å dra gutt inn i bil i Frognerparken

Pågrepet på Skar i Maridalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Litt over 12.30 i dag fikk politiet inn en rekke telefoner om en mann som «kjører gris» i Frognerparken i Oslo.

Mannen, som kjørte en Volvo C30, kjørte på gangveiene inne i parken og på feil side av veiskiller. Han forsøkte også å dra en gutt inn i bilen inne i parken.

- Vi har fått opplysninger om at han skal ha forsøkt å dra en gutt inn i bilen i parken, men gutten kom seg unna. Foreløpig vet vi lite om omstendighetene rundt, sier Jøkling.

Jøkling sier at det foreløpig ikke er noe som tyder på at gutten og mannen kjenner hverandre.

Mannen måtte kjøre fra parken uten gutten, og bilen ble kort tid etter observert på Kjelsås.

- Vi er ute med politihelikopter og flere biler. Siste melding vi fikk gikk på at han nå befinner seg ved Teknisk museum, sier Tor Jøkling, operasjonsleder i Oslo politidistrikt til Dagbladet klokka 13.10.

Rett før klokka 13.30 ble mannen omringet av politi og pågrepet på Skar i Maridalen. Mannen ville ikke komme frivillig ut av bilen og politiet ble nødt til å bruke pepperspray for å få kontroll på ham.

Det er ikke meldt om personskader eller materielle skader.

- Mannen blir kjørt i arresten, og vi skal nå jobbe med å finne ut hva som har skjedd og snakke med vitner, sier Jøkling.

Politiet ber om at folk som kan ha observert bilen tar kontakt på telefonnummer 02800.

RÅKJØRTE: Mannen råkjørte i Frognerparken og forsøkte å trekke en gutt inn i bilen. Gutten kom seg unna, og politiet jobber nå med å kartlegge hva som har skjedd. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet
RÅKJØRTE: Mannen råkjørte i Frognerparken og forsøkte å trekke en gutt inn i bilen. Gutten kom seg unna, og politiet jobber nå med å kartlegge hva som har skjedd. Foto: Jacques Hvistendal / Dagbladet Vis mer