Råkjørte fra minnestund

HOMMERSÅK ved Sandnes: Midt i boligfeltet råkjørte guttegjengen på vei hjem fra en minnestund etter en venn som ble slått i hjel på bussen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Ufattelig for vennene

Den gamle Mercedesen smalt inn i en betongmur, ble kastet over veien og traff en stolpe før den ble liggende smadret i veibanen.

18-år gamle Christoffer Bjørnsen Natvik døde, tre av vennene hans er alvorlig skadd.

40 km/t

Betjentene som så bilen etter ulykken, hadde store problemer med å se hvilken biltype det var. Så ødelagt var den, opplyser vaktsjef Svein Stangeland ved Rogaland politidistrikt i Sandnes til Dagbladet.

Fartsgrensen i boligfeltet i Hommersåk er 40 km/t. Politiet vil ikke anslå hvor høy hastigheten var da bilføreren mistet kontrollen over kjøretøyet.

Skrensesporene er lange. Sammenstøtet med støttemuren var så hardt at 10-12 store betongblokker raste ut på fortauet.

Høy hastighet

Fart har ganske sikkert vært en sentral årsak til det tragiske utfallet av ulykken, sier vaktsjef Stangeland.

En person var kastet ut av bilen, de tre andre ble funnet inne i det knuste vraket. Alt tyder på at hastigheten var høy.

Siktet

Et titall ungdommer hadde vært samlet i et bolighus for å minnes Bjørn Atle Mjøs tidligere på kvelden. Mjøs ble funnet bevisstløs i en rutebuss for ei drøy uke siden. Han døde i helga. To gutter på 15 og 16 år er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, de har innrømmet å ha slått Mjøs i hodet.

Bussvolden har opprørt det lille lokalsamfunnet ei drøy mil fra Sandnes sentrum. Vennene satt sammen til langt på natt mandag. De fire guttene forlot huset en halvtime før midnatt, og rakk bare å kjøre noen få meter før ulykken skjedde.

SØRGER:Først ble en 18-åring slått til døde på rutebussen. Så døde en kamerat (18) i en utforkjøring etter minnestunden. I går tente vennegjengen lys og la ned blomster der bilen møtte betongveggen i voldsom fart.
TOTALVRAK:Den gamle Mercedesen må ha holdt en vanvittig fart da den skar ut av veien.