McLaren beslaglagt

Rakk å ha luksusbilen i ti minutter

Før han ble tatt i fartskontroll.

RASK: Den beslaglagte McLaren-en har rikelig med krefter under panseret; den har 600 hestekrefter og en toppfart på 328 km/t. Foto: Politiet i West Vancouver
RASK: Den beslaglagte McLaren-en har rikelig med krefter under panseret; den har 600 hestekrefter og en toppfart på 328 km/t. Foto: Politiet i West VancouverVis mer

En mann fra den kanadiske storbyen Vancouver rakk knapt å kjøre sin splitter nye McLaren-sportsbil ut fra forhandleren før han ble tatt i fartskontroll. Det melder lokalmediet CityNews 1130.

- Føreren fortalte at kjøretøyet var nytt, og at de hadde kjørt i ti minutter før de ble stoppet, forteller Kevin Goodmurphy i politiet til avisa.

Ifølge Global News dreier det seg om en 600LT, som har 600 hestekrefter og en toppfart på 328 km/t. I Canada koster den 240 000 kanadiske dollar - nærmere 1,7 millioner kroner.

DYR MORO: En McLaren 600LT koster rundt 1,7 millioner i Canada. Foto: Politiet i West Vancouver
DYR MORO: En McLaren 600LT koster rundt 1,7 millioner i Canada. Foto: Politiet i West Vancouver Vis mer

39-åringen lot seg rive med av superbilens heftige motor, og ble tatt i 161 km/t på motorveien vest i millionbyen, på en strekning med 90-grense. Politiet beslagla kjøretøyet på stedet, ifølge CBC News.

Straffen kan muligens virke påfallende sammenliknet med norske forhold. Mannen fikk 368 kanadiske dollar - 2500 kroner - i bot, og fikk returnert McLaren-en etter ei uke, med formaninger om å ta det litt med ro i framtida.

- Hver gang noen velger å kjøre overmåte fort, utsetter det alle på veien for risiko, inkludert føreren og alle rundt. Disse hastighetene er svært farlige, uttaler politimann Goodmurphy.

MYSTERIUM: To luksusbiler står kollidert utenfor en bilforretning. Men hvordan i alle dager gikk det til? Video: Jukin Media / AP Vis mer