Rakk å stemme før hun døde

Den teller - selv om Obamas mormor døde før valgdagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 Barack Obamas mormor Madelyn Dunham rakk å avgi forhåndstemme før hun døde.

Natt til mandag sovnet den demokratiske presidentkandidatens 86 år gamle mormor stille inn, og hun fikk derfor ikke oppleve utfallet av valget som kan bringe sønnesønnen til Det hvite hus.

Dunham døde i sitt hjem i Honolulu på Hawaii etter lang tids kamp mot kreften, men rakk å avgi forhåndsstemme.

Den vil i henhold til valgloven telle, selv om hun døde før valgdagen, forsikrer en talskvinne for Obamas valgkampsekretariat.

- Når man har avgitt forhåndsstemme, teller den, sier talskvinnen Linda Douglass.

Obama måtte tørke tårene flere ganger da han møtte velgere i delstaten Nord-Carolina mandag, kort tid etter at han hadde mottatt dødsbudskapet.

- Hun sovnet fredelig inn med min søster ved sin side. Hun har vendt hjem nå, så ved siden av tårene er det en stor glede. Jeg kommer ikke til å snakke om henne lenge, for det er for vondt for meg, sa Obama.

- Hun var en svært ydmyk og oppriktig person. Hun var en av disse stillferdige heltene som finnes overalt i USA. De er ikke berømte. Deres navn er ikke å se i avisene, sa Obama.

 I 1979:  Barack Obama med sine besteforeldre Stanley og Madelyn Dunham etter Barcks gymnasavslutning i Honolulu i 1979. Bestefaren døde for flere år siden - i går døde bestemor Madelyn Dunham. Foto: AFP/SCANPIX.
I 1979: Barack Obama med sine besteforeldre Stanley og Madelyn Dunham etter Barcks gymnasavslutning i Honolulu i 1979. Bestefaren døde for flere år siden - i går døde bestemor Madelyn Dunham. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer

I ettermiddag lokal tid stemte Barack Obama selv hjemme i Chicago. (NTB-AFP).