Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rakk ikke å pakke ferdig

SØRUMSAND (Dagbladet): Fredag kom Anne Orderud Paust til foreldrenes bolig for å ta dem med til Risør, men reisefølget rakk ikke å pakke ferdig. Dermed planla de å reise lørdag formiddag. Det kostet dem livet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristian Magnus (81), Marie Orderud (84) og Anne Orderud Paust (47) ble skutt en etter en i den moderne kårboligen i Sørumsand i Akershus. Politiet kan foreløpig ikke fastslå nøyaktig når på døgnet drapene skjedde, men de tror nå at Orderud-familien ble drept seint fredag kveld eller tidlig natt til lørdag.

Men ifølge venner og slektninger av de tre drepte kom Anne Orderud Paust for å hente foreldrene på fredag. De skulle da kjøre til Risør fredag ettermiddag/kveld for høyst sannsynlig å tilbringe noen dager i fritidsboligen til Anne Orderud Pausts avdøde ektemann, Per Paust.

Skutt etter tur

Dagbladet får opplyst at de ikke fikk pakket ferdig og bestemte seg for å dra lørdag formiddag. Så langt kom de aldri.

Onkelen til Anne Orderud Paust, Hans Orderud, fikk ikke tak i broren på telefonen. Tidlig søndag formiddag banket han på inngangsdøra. Døra var låst, og ingen svarte. Han gikk så rundt huset og oppdaget at ruta i terrassedøra var knust fra utsiden. Gjennom hullet så han Marie Orderud ligge på gulvet. Hun skal ha blitt skutt først.

Hans Orderud skal da ha stukket hånda inn gjennom den knuste ruta, og deretter lukket seg selv inn. Ektemannen ble funnet på senga på en slik måte at alt tyder på at det er snakk om en ren henrettelse.

Samtlige familiemedlemmer skal ha gått til sengs før morderen brøt seg inn i boligen. Etter det Dagbladet får opplyst, skal Anne Orderud Paust ha sovet i underetasjen. Da hun hørte lydene ovenfra, skal hun ha gått opp trappa. Dagbladet fikk i går bekreftet at datteren ble funnet lenger inn i gangen - på kjøkkenet.

Ikke mye penger


- Vi vet foreløpig ikke hvordan en eller flere inntrengere kom og forlot åstedet. Men vi har gjort interessante tekniske funn på åstedet, sier politiadvokat Tom Danielson ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Ett av funnene er fotavtrykk ved boligen. Så langt har imidlertid ikke politiet funnet interessante fingeravtrykk i boligen til Kristian Magnus og Marie Orderud. Politiet har heller ikke funnet drapsvåpenet. Så langt er det heller ikke kommet inn observasjoner på interessante biler i området i det aktuelle tidsrommet.

Ingenting tyder på at ekteparet hadde mye penger eller store verdier i boligen. Dermed får innbruddsteorien stadig mindre betydning for etterforskerne.

- Vi jakter på en ukjent gjerningsmann. Slik det ser ut nå, blir dette en langvarig etterforskning. Ett av de viktigste spørsmålene er få vite om det er tatt noe fra huset. Det får vi vite når teknikerne er ferdig med arbeidet om en eller to dager, sier Tom Danielson.