Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rakk ikke å svinge unna

Den lille båten med fem personer gjorde en uventet manøver rett før båtkollisjonen på Tjøme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har foretatt avhør av alle de involverte i ulykken bortsett fra to. Vi er i ferd med å gå igjennom avhørene for å danne oss et bilde av det som er skjedd, sier politiadvokat Linn Tea Aafos i Vestfold politidistrikt til NTB.

Hun opplyser at det de har oversikt over så langt er at ulykken skjedde ved Hvasser på Tjøme og at det var to båter involvert, en båt på 27 fot med to personer og en mindre båt med fem personer. Politiadvokaten sier at føreren av den store båten har forklart at han traff den lille båten i siden.

Overraskende manøver

- Den lille båten skal ha gjort en overraskende manøver, og den store båten traff den lille i siden. Alle de fem om bord i den lille båten havnet i sjøen. De som var om bord i den store båten hoppet i sjøen og fikk tre av dem opp umiddelbart. Den fjerde ble reddet etter en liten stund, mens den femte ble reddet opp av redningsmannskaper etter om lag 40 minutter, sier Aafos til NTB.

Mannen som ble hentet opp sist, døde mandag kveld av skadene. Fire ble lettere skadd i ulykken. To menn ligger fremdeles alvorlig skadd på Sykehuset i Vestfold i Tønsberg. NTB fikk tirsdag kveld opplyst at de er på bedringens vei, og at tilstanden deres nå er stabil.

Mistanke om promille

Det er rutinemessig tatt blodprøve av de to førerne og det er mistanke om promillekjøring.

- Vi har tatt blodprøver av førerne av de to båtene, og det antas at det har vært inntatt alkohol. Det vil også bli foretatt tekniske undersøkelser av begge båtene, sier Aafos til NTB.

Det tar mellom fem og sju dager å få svar på blodprøvene.

Den lille båten fikk store materielle skader og gikk ned etter ulykken. Båten på 27 fot fikk bare mindre skader i kollisjonen.

Det var til sammen sju personer involvert i ulykken, seks menn og en kvinne. Alle skal være i 20-årene og fra Oslo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media