Måtte nødlande med seilfly:

- Rakk ikke å tenke

Et seilfly måtte nødlande i Heddalsvannet ved Notodden. Pilot Øystein Bjørklund (49) forteller at det gikk galt under avgang.

NØDLANDET: Øystein Bjørklund måtte nødlande i Heddalvannet utenfor Notodden. Problemene oppsto allerede under avgang. Foto: Jean-Jacques Maillet.
NØDLANDET: Øystein Bjørklund måtte nødlande i Heddalvannet utenfor Notodden. Problemene oppsto allerede under avgang. Foto: Jean-Jacques Maillet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag måtte et seilfly nødlande etter piloten fikk trøbbel allerede under avgang. Det skriver Romerikes Blad.

Piloten kom uskadd fra hendelsen, og ble funnet i god behold på vinga til flyet. Både en privatbåt og nødetatene kom til unnsetning etter landingen.

- Det var en dramatisk melding vi fikk om nødlanding på Heddalsvannet. Etter 7–8 minutter var vi ute med båt hos havaristen som var i god behold og satt på vingen, sier innsatsleder i Notodden brannvesen, Hallgeir Jamtveit til Telemarksavisa.

- Nå blir jeg våt

- Rett etter vi hadde tatt av begynte slepeflyet å klatre, men det steg litt dårligere enn vanlig. Så kom det en ball med eksos fra slepeflyet, og jeg fikk en beskjed over radioen om at det hadde motortrøbbel, sier Øystein Bjørklund til Dagbladet.

På vei ut fra flyplassen lå slepeflyet på omtrent 30-40 meter da det fikk motortrøbbel rett etter take off.

- Da lå jeg litt for lavt. Vi har en sikkerhetsrutine på at vi ikke skal snu tilbake til rullebanen hvis vi ligger under 100 meter over bakken. Da forsto jeg fort at jeg måtte lande i vannet. Hadde jeg valgt en annen løsning, hadde det helt sikkert ikke gått, sier piloten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer