Rakk ikke begravelsen på grunn av NSB-streik

Gry Larsen fra Oslo skulle ta toget til Skien for å delta i begravelse, men ble stoppet av jernbakestreiken.- Jeg kan ikke annet enn å beklage, var Jernbaneforbundets leder Ove Dalsheims «trøst».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er tilfeller som dette som skjærer en jernbanemann rett i hjertet. Men vi streiker for at jernbanen skal bli bedre på sikt, til beste for publikum, sa Jernbaneforbundets leder Ove Dalsheim til Gry Larsen da de to møtte hverandre på Oslo sentralstasjon.

Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund startet streiken klokka 09 for å protestere i en time mot politikernes jernbanekutt tross tidligere løfter om bedre jernbanenett.

Spanderte taxi

Gry Larsen la ikke skjul på at hun var i en fortvilet situasjon på grunn av den politiske streiken som omfattet rundt 11.200 medlemmer av de to forbundene.

NSB ordnet til slutt opp i det akutte transportproblemet til hjelpepleieren fra Oslo, og spanderte taxi på henne til begravelsen av slektningen i Skien.

Passasjer Frøydis Berget tok timesstreiken med ro. Hun skulle sørover for å intervjue kandidater til en jobb, men var ikke snauere enn at hun ønsket Ove Dalsheim og hans jernbanekolleger lykke til med streiken.

Vanskelig avgjørelse

Forbundsleder Dalsheim legger overfor NTB ikke skjul på at det var vanskelig å gå til streik midt oppe i NSBs øvrige driftsproblemer, men at alvoret i situasjonen ble avgjørende.

- Vi føler oss lurt, og er lei av å bli spilt pingpong med av politikerne. Stortingsflertallet sier en ting om jernbaneplanen, men gjør noe helt annet i praksis. Det ble kuttet i bevilgningene som var nødvendige for å få krengetogene i drift, og som ville bedret lokaltrafikken rundt de store byene. Vi er opprørt over uttalelsene fra sentrumsregjeringen og Høyre, sier leder Ove Dalsheim i Norsk Jernbaneforbund.

BEKLAGER:</B>- Jeg kan bare beklage, sier Jernbaneforbundets leder Ove Dalsheim til Gry Larsen fra Oslo, som ikke rakk en begravelse i Skien på grunn av de jernbaneansattes politiske streik i formiddag.