Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rakk ikke ulykkesflyet - reddet livet

Sykdom og beskjeder som ikke kom fram, gjorde at 15 mennesker unnslapp flykatastrofen utenfor Singapore.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De skulle vært med AirAsias QZ8501. Men sykdom, e-mailer som ikke ble lest og andre tilfeldigheter gjorde at 15 personer - hvorav sju barn - ikke kom med flyet, og dermed unnslapp katastrofen.

Faren ble syk En av dem er Inge Goreti Ferdiningsih. Hun og hennes familie måtte avbestille dagen før fordi hennes far ble syk.

- Vi er veldig takknemlige, Gud er stor. Dette er virkelig et mirakel, sier hun til CNN.

Hun bestilte billetter til familieferien ni måneder tidligere. Hun skulle ha reist med ulykkesflyet sammen med mann og tre barn på 10, 7 og 5 år. Koffertene sto klare, og familien gledet seg til ferien i Singapore.

Men så ble faren slått ut av hepatitt. Søsteren ringte fra sykehuset, og Goreti følte sterkt for å være sammen med faren. Så derfor ringte hun og kansellerte reisen, dagen før flyet skulle gå.

En annen familie ble reddet av motvilje mot telefonbeskjeder.

Fikk ikke beskjed Christianawati skulle feire nyttår i Singapore sammen med sin familie og brorens familie, forteller hun til det franske nyhetsbyrået Agence France-Presse.

Men de glemte å sjekke mailen og hørte ikke telefonbeskjeder fra AirAsia om at flyet ville gå to timer tidligere enn opprinnelig planlagt.
- Selskapet sendte e-mailer og ringte oss 15. og 16. desember med denne informasjonen, men vi hørte ikke beskjedene, forteller Christianawati til nyhetsbyrået.

Kom for sent - Så vi ankom flyplassen for å sjekke inn 07.30. Da fikk vi høre at vår flight hadde innsjekking to timer tidligere, og at vi var for sent ute. Vi ble selvsagt sinte, sier hun. De to familiene på tilsammen 10 personer kom derfor ikke med flyet til Singapore.
Så hørte de nyhetene.

- Kanskje er det Guds vilje at min familie og jeg ikke var på det flytet, sier Christianawati.

Mistet venner Søndag kveld gikk Inge Goreti og familien til kirken for å uttrykke sin takknemlighet over å ha blitt reddet fra katastrofen. Men gleden var blandet med sorg. For på listen av savnede passasjerer så hun navnene på venner og kolleger.