Rallybil krasjet- tilskuer døde

En person døde og tre ble skadet etter at en rallybil kjørte av veien og inn i et tre i Skåne lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var på Österlen-rallyet i svensk mesterskap i Skåne lørdag at en rallybil kjørte inn i et tre slik at det knakk og traff fire tilskuere, skriver den svenske avisen Expressen.

To personer fikk hodeskader og ble fraktet med ambulanse til universitetssykehuset i Lund. De to andre ble sendt til sentralsykehuset i Kristiansand. Den ene som ble fraktet til Lund døde senere på sykehuset av store indre blødninger.

Uskadd fører

Bilsportforbundet i Sverige setter nå ned en utredningsgruppe for å undersøke ulykkesforløpet.


Det var litt før klokken 18.00 på den 14. strekningen at rallybilen kjørte av veien. Føreren og kartleseren ble ikke skadd i det kraftige sammenstøtet med treet, men de ble svært sjokkerte, skriver den svenske avisen Aftonbladet. Det begynte å brenne i bilen, men brannen ble raskt slukket av rallyfunksjonærer.

Jonas Kruse, tidligere forbundskaptein i rallysporten, stod svært nærme ulykkesstedet. Han forteller til svenske aviser at han så flere biler komme i stor fart da en av dem kjørte av veien og landet hardt på det ene hjulet. Deretter traff bilen en stein og et tre som til slutt falt ned på fire tilskuere. Han forteller at de skadde ikke ble truffet av selve bilen.

Bilen svevde

Bilen skal sekunder før ulykken ha nærmest lettet fra kjørebanen. Den 14. strekningen er særlig populær blant fotografer, da de knipser blinkskudd av svevende biler her.

I følge Kruse kjørte bilen i omtrent 80 kilometer i timen.

Han understreker også at sikkerheten ved den svenske rallyen er blant den beste i verden, og at redningsarbeidet ved ulykkesplassen gikk svært fort.