Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rallyførerens verste mareritt

Løpsleder Egil Nygård er ikke i tvil om at rallyførere frykter mest det å skade eller drepe tilskuere langs rutene de kjører.

PREGET: Rundt ti av førerne har benyttet seg av tilbudet om krisehjelp, forteller løpsleder Egil Nygård. Foto: Per Flåthe
PREGET: Rundt ti av førerne har benyttet seg av tilbudet om krisehjelp, forteller løpsleder Egil Nygård. Foto: Per Flåthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| STAVERN (Dagbladet): Akkurat det som skjedde ved Dalsroa utenfor Andebu, da rallyfører Andreas Mikkelsen mistet kontrollen over sin rallybil, kjørte av veien og traff ei 10 år gammel jente, som kort tid senere døde av skadene.

-Sjåføren som var involvert tar det hele svært tungt. Rallyførere er svært bevisst på at det er risikosport de driver med og at ulykker kan skje, men å treffe tilskuere er nok førernes verste mareritt, forteller Nygård, i en av pausene fra den hektiske møtevirksomheten i kjølvannet etter dødsulykken.

Nygård er tydelig preget av tragedien. Han forteller at nettopp dagens erfaring er noe han gjerne hadde vært foruten.

Kriseteam
Løpsledelsen reagerte raskt etter ulykken og fikk i løpet av kort tid stablet et kriseteam på beina.

-Har mange benyttet seg av tilbudet?

-Ja, det virker slik. Rundt 10 førere og kartlesere har vært i samtale med kriseteamet. Når det gjelder sivile, er det politiet som tar seg av dette. Etter hva jeg forstår er det allerede satt i sving en del tiltak. Blant annet er skolen i bygda åpnet. Jenta var jo fra området, forteller Egil Nygård.

Sikkerhet
-Tror dere politiet kommer til å kreve ytterligere sikring langs veiene etter dette?

-Det har heldigvis vært lite ulykker i norsk rallysport, men har politiet kritikk må vi forholde oss til det, sier Nygård.

Han legger til at det foretas en grundig inspeksjon av løypene før bilene får kjøre. Ikke bare av arrangørenes egne folk. Norsk Bilsportsforbund sender egne fagfolk ut for å kontrollere løypene.

INFORMERTE: 
Deltakerkontakt Bernt Øystein Vormeland (på talerstolen) og løpsleder Egil Nygård (t.v.) i Rally Larvik under pressekonferanse og allmøte etter at en 10 år gammel jente omkom etter å ha blitt truffet av en rallybil under en fartsprøve i Rally Larvik i formiddag.
Foto: Benjamin A. Ward / Scanpix
INFORMERTE: Deltakerkontakt Bernt Øystein Vormeland (på talerstolen) og løpsleder Egil Nygård (t.v.) i Rally Larvik under pressekonferanse og allmøte etter at en 10 år gammel jente omkom etter å ha blitt truffet av en rallybil under en fartsprøve i Rally Larvik i formiddag. Foto: Benjamin A. Ward / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media