Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Rambo» filmer i Oslo

Fem av Pakistans største stjerneskuespillere er med i Khalid Husseins nye film, «Drømmelandet». Dette er den første asiatiske filmen som lages i Norge. Pakistans svar på Sylvester Stallone, Afzal «Rambo» Khan, har hovedrollen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg likner sånn på Sylvester Stallone at jeg har fått stjernenavnet «Rambo», forteller Afzal Khan (27) usjenert. Han er i Oslo for å spille inn gigantfilmen «Drømmelandet», som regisseres av norsk-pakistanske Khalid Hussein. «Rambo» har ennå ikke opplevd å bli gjenkjent av nordmenn på gata, men pakistanere i hovedstaden bukker og neier når de får øye på superstjernen. «Rambo» er helten over alle helter. Tilnavnet fikk han etter at han karikerte Sylvester Stallone på TV for fem år siden.

Samlebåndmetode

«Drømmelandet» er innspilt i østlandsområdet, Karasjok og Bergen etter den asiatiske samlebåndmetoden, og målet er å få filmen ferdig så fort som mulig. Blir den bra i tillegg, er det et pluss. To og en halv times spillefilm unnagjøres på fire uker, og det ferdige produktet skal vises på kino i Pakistan allerede på nasjonaldagen 14. august. I Norge tar det vanligvis flere år før det ferdige produktet er klart.

- Nå som jeg har fått med meg så store stjerner, må det skje fort. De har masse andre filmplaner på gang i hjemlandet, og vi improviserer og feiler så det står etter, røper regissør og forfatter Khalid Hussein.

Sang og dans

I likhet med andre pakistanske filmer, er sang og dans essensielt i «Drømmelandet». Men Hussein har tenkt å klippe bort dansescenen når filmen skal vises i Norge.

- Jeg tror ikke «Rambo» som danser vil gjøre seg så bra på norsk kino, ler han.

«Drømmelandet» handler om en gutt fra Pakistan som kommer til Norge for å gifte seg med datteren til sin rike onkel. Kultursjokket blir enormt, og etter hvert brister illusjonene om drømmelandet. Selv har de pakistanske stjernene et positivt forhold til Norge. Dette til tross for at Utlendingsdirektoratet først ikke ville slippe dem inn i landet.

«Taxi-actors»

I Pakistan har det vært mye blest om filmen, og avisene har skrevet om innspillingen fra dag til dag.

- De er helt hysteriske. Filmen kommer til å bli kjempesvær, sier Rambo. Selv skal han hjem om få dager, for å starte med tre nye filmer - samtidig. Ikke mindre enn 35 heltefilmer har han spilt i de siste fem årene, i tillegg er han engasjert i 15 nye.

- I Pakistan kalles de «taxi-actors», ettersom de tar taxi fra den ene filminnspillingen til den andre. Det er et enormt marked for film i Pakistan, forteller Hussain.