-  Rambo-kniven er i praksis en drapsmaskin

Politioverbetjent Finn Abrahamsen vil ha forbud mot kniver han kaller «drapsmaskiner».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kniven 40-åringen brukte da han drepte en mann på trikken tirsdag, er av merket «Rambo First Blood». Den kraftige kniven, som koster nesten 1300 kroner, har flere grove mothaker på det 23 centimeter lange knivbladet.

Taggene utløser enorme skader på legemet, ifølge Abrahamsen.

-  Det er forbudt å bære kniv på offentlig sted, men det er altså ikke ulovlig å kjøpe en kniv som i praksis er en drapsmaskin, sier han, og vil ha en debatt om kjøp og salg av slike kniver.

-  Kniver dreper ikke. Det er mennesker som dreper, sier Roy Skjønneberg, daglig leder i Pentagon Army AS, som solgte kniven til den siktede 40-åringen.

-  De som ønsker å gjøre noe sånt kan jo gå på Kiwi og kjøpe seg en brødkniv. Jeg ser alltid an folk som kommer hit for å kjøpe slike kniver. Vi selger ikke til folk som ser ut til at de er i mental ubalanse.

Men da 40-åringen kom inn i butikken 20 minutter før han gikk berserk på trikken så han ikke ut som om han var i ubalanse.

-  Han sto rolig og ventet på tur. Han pekte på kniven han ville ha, betalte kontant og gikk helt vanlig ut av butikken, sier Roy Skjønneberg.