Bjørndal-drapet

Ramilem (42) drept:
- Hun ville alle godt

En venn og nabo av Ramilem Kamal er sjokkert og trist over det som har skjedd.

OFFER: Ramilem Kamal jobbet ble drept i sin egen leilighet. Hun ble funnet torsdag i forrige uke, og en mann i 30-åra er siktet for drapet. Foto: Privat
OFFER: Ramilem Kamal jobbet ble drept i sin egen leilighet. Hun ble funnet torsdag i forrige uke, og en mann i 30-åra er siktet for drapet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Torsdag forrige uke ble en kvinne funnet død i et boligområde på Bjørndal i Oslo. Noen timer seinere var en mann i 30-åra, en nabo, pågrepet og siktet for drapet.

I dag offentliggjorde politiet at kvinnen er Ramilem Kamal. Hun ble 42 år gammel, og er opprinnelig fra Kina.

En av de nærmeste naboene hennes sier til Dagbladet at Kamal hadde bodd på Bjørndal i flere år. De to var gode venner.

- Hun var en kjempesnill og bra dame, som ville alle godt. Jeg er helt sjokkert og trist over det som har skjedd, sier naboen, som vil være anonym, om sin venninne.

- Lagde mat

Flere naboer Dagbladet har snakket med beskriver Kamal som en rolig og hyggelig kvinne.

- Hun var godt kjent i nabolaget og var veldig snill. Hun lagde mat til meg og familien min flere ganger, sier en nabo.

Ingen av naboene Dagbladet har snakket med, ønsker å ha navn eller bilde i avisa.

DREPT: Ramilem Kamal ble bare 42 år gammel. Foto: Privat
DREPT: Ramilem Kamal ble bare 42 år gammel. Foto: Privat Vis mer

- Kom ikke på jobb

Drapet ble avdekket da arbeidsgiver slo alarm fordi Kamal ikke hadde møtt opp på jobb. Da politiet ankom adressen på Bjørndal, fant de henne død.

Hennes nærmeste familie bor ikke i Norge.

- Saken byr på særlige utfordringer da den nærmeste familie bor i Kina, men det gir dem samme rettigheter i Norge som alle andre pårørende, så de vil bli ivaretatt, sier bistandsadvokat John Christian Elden.

Naboer Dagbladet har snakket med har tidligere fortalt at de er sjokkert over det som har rammet nabolaget.

Politiet har opplysninger om at mannen som er siktet i tida før drapet flere ganger lånte penger av Kamal. Han ble pågrepet på en buss i Ski utenfor Oslo kort tid etter at drapet ble avdekket.

- De var naboer og kjente hverandre, men motivet framstår som uklart og uforståelig, sier forsvarer Mette Yvonne Larsen.

Hun har tidligere omtalt siktede som «en helt vanlig mann».

Flere avhør

Politiet har avhørt en stor mengde vitner i saken. Flere personer rundt den siktede er nå avhørt. Politiet har også avhørt siktede og hans familie.

BJØRNDAL: Politiinspektør Grete Metlid forteller om hvordan de har jobbet med det mistenkelige dødsfallet på Bjørndal i Oslo. Hun forteller også om pågripelsen av en mann som er siktet i saken. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Den siktede naboen er varetektsfengslet. Han har knyttet seg til handlingen, men ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

Politiinspektør Grete Lien Metlid har tidligere uttalt at hun ikke ønsker å si noe om når kvinnen sist ble sett. Hun utelukker imidlertid ikke at hun kan ha vært borte fra arbeidsplassen flere dager enn torsdag.

Naboer har tidligere fortalt Dagbladet at de så Kamal på tirsdagen før drapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer