- Ramin-Osmundsen kan ha vært inhabil

Kjente det nye barneombudet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det nye barneombudet Ida Hjort Kraby får stadig mer kritikk. Ifølge jussprofessor Eivind Smith kan det stilles spørsmål om hvorvidt statsråd Manuela Ramin-Osmundsen var inhabil da hun ansatte det nye barneombudet

Ida Hjort Kraby, tilhører det samme kvinnelige juristnettverket som barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen (Ap). Også fra annet hold vanker det kritikk. Ifølge en av de andre søkerne ble utlysningsteksten til stillingen endret underveis.

- Vi er bekjente

- Hvis statsråden og det nyutnevnte barneombudet er venner eller nære bekjente, kan det foreligge rimelig grunn til å stille habilitetsspørsmål. I så fall ville det vært en fordel om spørsmålet om statsrådens habilitet var avklart av Justisdepartementets lovavdeling før utnevnelsen av barneombudet ble foretatt, sier Eivind Smith, professor i offentlig rett ved Universitetet i Oslo, til Aftenposten.

Ida Hjort Kraby sier selv at hun og Ramin-Osmundsen er «bekjente», men hun mener at hun ikke har noe forhold til statsråden, regjeringen eller staten som gjør det vanskelig for henne å være et uavhengig og selvstendig barneombud, melder NTB. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer