Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ramin-Osmundsen tar permisjon

Trer tilbake på grunn av UDI-bråket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): UDI-direktør Manuela Ramin-Osmundsen tar permisjon fram til 15. mai da første del av granskingen av UDI skal være ferdig.

- Jeg gjør det for å fjerne enhver tvil om granskningskommisjonens uavhengighet, sier hun i en pressemelding på UDIs hjemmesider. 

Ramin-Osmundsens permisjon varer til 15. mai, da legger utvalget frem første del av sin rapport. Assisterende departementsråd Ida Børresen er konstituert i stillingen mens Ramin-Osmundsen er i permisjon.

Granskningskommisjon utnevnt

Samtidig melder arbeid- og inkluderingsdepartementet at Hans Petter Graver, professor dr. juris, er utnevnt som leder for kommisjonen som skal granske UDI.

Bjørn Solbakken, sorenskriver, og Inger Johanne Sundby, seniorrådgiver, er de andre medlemmene av kommisjonen.  

- Første del av granskingen skal være en gjennomgang av UDIs håndtering av skjønnsrommet i utlendingsloven knyttet til 182 av de såkalte MUF-sakene, skriver departementet.

Striden dreier seg om at tidliger UDI-sjef Trygve Nordby ga 182 irakiske kurdere varig opphold i Norge, selv om de ikke oppfylte krav den forrige regjeringen stilte.

TRER TILBAKE: UDI-direktør Manuela Ramin-Osmundsen. Foto: Scanpix
TRER TILBAKE: UDI-direktør Manuela Ramin-Osmundsen. Foto: Scanpix Vis mer

Blir høring i Stortinget

I Dagbladet i går gikk høyreleder Erna Solberg ut med kraftig kritikk mot utnevnelsen av Ramin-Osmundsen til toppjobben i UDI.

- Arbeids- og inkluderingsministeren gjorde ikke grundig nok jobb før han 17. mars utnevnte Manuela Ramin-Osmundsen til ny direktør i UDI etter Trygve Nordby, sa Solberg.

I dag ble det også klart at det blir åpen høring i Stortinget om saken. 

- Saken har antatt så store dimensjoner at det virker som det er uunngåelig å åpne sak med åpen høring som resultat, sier lederen av Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Lodve Solholm (Frp), til NTB.

Komiteen har ennå ikke fattet noen formell avgjørelse om de vil åpne en sak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling