Ramin-Osmundsen trekker seg fra Røde Kors

Vil ikke jobbe med Trygve Nordby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Manuela Ramin-Osmundsen, som gikk av som UDI-direktør sist mandag etter at Graver-rapporten ble lagt fram, har i dag bedt om å bli permittert som styremedlem i Norges Røde Kors så lenge hun jobber i Utenriksdepartementet.

- Ramin-Osmundsen har bedt om å bli permittert. Det er alt jeg ønsker å kommentere i denne omgang, sier kommunikasjonssjef Bernt G. Apeland i Norges Røde Kors til Dagbladet.no.

- Men ligger det ikke i kortene at hun vil få permisjonen innvilget?

- Røde Kors ønsker ikke å si mer om saken, sier Apeland.

Årsaken til permisjonssøknaden er trolig at Ramin-Osmundsens tidligere sjef i UDI, Trygve Nordby, er generalsekretær i Norges Røde Kors. Det er svært bistert mellom Nordby og hans tidligere nestleder i UDI fordi Nordby har hevdet at Ramin-Osmundsen var kjent med et notat han som UDI-direktør laget i oktober i fjor.

Nordbys notat var grunnlaget for asylpraksisen Graver-kommisjonen seinere kom fram til var «i ytterkant av loven». Selv har Ramin-Osmundsen hele tida holdt fast på at hun ikke kjente til notatet.

Norges Røde Kors\' president Thorvald Stoltenberg sa på møtet at han har full tillit til Nordby som generalsekretær, men også at han vil avvente Stortingets behandling av UDI-saken.

Etter at Ramin-Osmundsen sluttet i UDI, begynte hun umiddelbart i ny stilling som prosjektleder i UD.

VIL IKKE JOBBE MED EKSSJEFEN: Prosjektleder i UD og styremedlem i Norges Røde Kors Manuela Ramin-Osmundsen. Foto: SCANPIX
VIL IKKE JOBBE MED EKSSJEFEN: Prosjektleder i UD og styremedlem i Norges Røde Kors Manuela Ramin-Osmundsen. Foto: SCANPIX Vis mer
LAGET NY ASYLPRAKSIS I UDI: Trygve Nordby, nå generalsekretær i Norges Røde Kors.