HENRETTET: Meksikanske Ramiro Hernandez-Llanas (44) ble henrettet i natt. Foto: AP Photo/NTB Scanpix
HENRETTET: Meksikanske Ramiro Hernandez-Llanas (44) ble henrettet i natt. Foto: AP Photo/NTB ScanpixVis mer

Ramiro rømte fra fengsel i Mexico, dro til USA og drepte universitetsprofessor

44-åringen ble henrettet i Texas i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meksikanske Ramiro Hernandez-Llanas (44) var ulovlig i USA etter å ha rømt fra fengsel i Mexico, der han sonet en drapsdom, da han ble pågrepet for drapet på universitetsprofessoren Glen Lich (49) i oktober 1997.

44-åringen ble henrettet med giftsprøyte i Huntsville i Texas i natt, melder nyhetsbyrået AP.

Drepte professor Ti dager før pågripelsen i 1997 hadde Lich gitt Hernandez-Llanas en jobb med renoveringen av ranchen hans i Kerrville, rundt 100 km nordvest for San Antonio.

Ifølge amerikanske myndigheter skal den nå henrettede mannen ha lurt Lich fra huset, og deretter slått han ihjel med et armeringsjern. Bevæpnet med en kniv angrep han også kona.

44-åringens advokater forsøkte i det lengste å utsette henrettelsen, og ba om utsettelse fordi de ønsket å få vite hvem som hadde produsert legemidlene i den dødelige injeksjonen.

Men klagen ble ikke tatt til følge, og mener hemmelighold er nødvendig for å beskytte produsenten fra vold eller trusler.

- Jeg er lykkelig Før han ble henrettet ble han bedt om å si noen siste ord. 44-åringen sa at han var lei seg for det han hadde gjort, men sa samtidig at han ikke har noen skyld.

- Først vil jeg takke gud for at jeg får se familien min. Jeg er lykkelig og jeg vil gjerne si at jeg elsker dere alle. Jeg er lykkelig. Jeg beklager det jeg har gjort. Bare husk at jeg var lykkelig til slutten, sa han.

- Jeg har ingen skyld og føler ingen smerte, sa han videre.

- Alt jeg har er kjærlighet. Kjærlighet vil vinne. Takk gud, jeg går med deg.