Rammer ærlige

Studierektor Anders Bergem ved Den teologiske høgskolen ved Diakonhjemmets høgskolesenter sier til Dagbladet at Kirken må forholde seg ryddig til samfunnets utvikling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg etterlyser en langt bedre klargjøring innenfor Kirken av hvilke sider ved en kirkeansatts liv som skal trekkes inn når egnetheten skal vurderes. For eksempel hva slags livsførsel som er uheldig og hva som er direkte uforenlig med kristen moral og etikk.

Bergem tar til orde for at Kirken skal ta utfordringene i forkant i stedet for å komme diltende etter når den ikke har annet valg.
- Det rammer de ærlige, mens de som ikke spiller med åpne kort sklir igjennom. I min studietid på 60-tallet ble flere skilte prester nektet jobb. I dag er det stort sett ingen som setter spørsmålstegn om skilte presters egnethet til å virke i Den norske Kirken. Jeg er tilbøyelig til å tro at endringen ikke har skjedd ut fra en prinsipiell vurdering i Kirken, men fordi samfunnsutviklingen har tvunget det fram, kommenterer studierektor Anders Bergem.