SVAKT: For dårlig budsjett for kunnskap og helse, mener Høyres Jan Tore Sanner. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/Dagbladet
SVAKT: For dårlig budsjett for kunnskap og helse, mener Høyres Jan Tore Sanner. Foto: OLE C. H. THOMASSEN/DagbladetVis mer

- Rammer de svakeste pasientene

Regjeringens helsepolitikk er et eksperiment med pengeflytting, mener Høyre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I verste fall kan det føre til et svekket helsetilbud for de mest utsatte pasientene. Høyre vil sørge for trygge og gode helsetjenester gjennom bedre kvalitet og økt kompetanse, sier finanspolitisk talsmann Jan Tore Sanner i en pressemelding.

Svekker konkurranseevne - Høyre savner tiltak for kunnskap og konkurransekraft Regjeringens budsjett gjør Norge enda mer avhengig av oljeinntektene. Bedriftenes konkurranseevne vil bli ytterligere svekket i 2012, og det er for liten satsing på kunnskap og innovasjon. Høyre vil trygge fremtiden ved sørge for mer kunnskap og bedre konkurransekraft.

Litt til alt Mens verden rundt oss preges av økonomisk uro, viser budsjettet for 2012 at Norge fortsatt har solid økonomi som gir oss handlefrihet og lav arbeidsledighet. Høyre er enig i behovet for et stramt budsjett, men vi må skape trygghet for fremtiden gjennom omstillinger, innovasjon og vekst. Regjeringen gir litt til alt, men satser for lite på de viktigste tiltakene, sier Sanner.

Savner strategi  Høyre savner en strategi for å skape trygghet gjennom kunnskap og konkurransekraft. Fremfor å gjøre Norge mer avhengig av oljeinntektene, er det behov for å øke satsningen på kunnskap, infrastruktur og bedre rammebetingelser for bedriftene. Budsjettet innebærer ikke noe løft for nye investeringer i veier og jernbane.

- Høyre vil i sitt alternative statsbudsjett prioritere økt satsing på etter- og videreutdanning av lærere, forskning, infrastruktur og bedre rammebetingelser for bedriftene. Skal vi trygge velferden i årene som kommer må vi skape mer, ikke skatte mer, sier Sanner.

Vil bevare forskningsfondet  Kunnskap og forskning Høyre reagerer sterkt på at regjeringen vil legge ned forskningsfondet, og frykter at dette vil føre til mindre satsing på forskning. - Dette er ikke første gang regjeringen fremmer forslag som viser at den ikke forstår hvor viktig forskning er for Norges fremtid, sier Sanner.