Rammer unge og friske voksne

Verdens helseorganisasjon slår global alarm. I Norge er smittevernet satt i høy beredskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Verden har aldri sett maken til den influensalignende sykdommen som alt har spredt seg fra Mexico til USA.

Svineinfluensaen, som har fått betegnelsen A/H1N1, smitter ikke bare fra dyr til menneske men også fra menneske til menneske. Og den ser ut til å hovedsakelig ramme unge friske voksne, der andre influensatyper oftest rammer barn og eldre, melder Verdens helseorganisasjon (WHO).

Denne influensatypen er aldri før oppdaget, verken hos svin eller mennesker. Fordi den har smittet til mennesker, ser den ut til å ha flere utbrudd samtidig, og fordi den rammer unge og friske mennesker, er det grunn til stor bekymring, fastslår WHO.

WHO-talsmann Gregory Hartl sier i dag at 62 personer har dødd av alvorlig lungebetennelse i forbindelse med svineinfluensa-utbruddet i Mexico. Hartl bekrefter at noen av disse dødsfallene skyldes et nytt virus.

WHO-leder Margaret Chan har avbrutt en reise hun er på i Washington og er på vei til hovedkvarteret i Geneve for å lede det videre arbeidet.

Kartlegges i NorgeI Norge er Folkehelseinstituttet i full beredskap. Allerede har nøkkelpersonell hatt flere møter for å koordinere beredskapen, og situasjonen overvåkes nøye.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer