Rammes av egen streik

Fredag tar forhandlingsleder Anders Folkestad flygelederne ut i streik. Dermed blir han selv et offer for streikeopptrappingen. Når all flytrafikk stopper opp, vil AFs streikegeneral være en av mange som ikke kommer seg hjem med helgeflyene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg har ikke avbestilt flybillettene ennå, men jeg regner med å måtte komme meg til Vestlandet med et annet transportmiddel enn fly, sier Folkestad som er ukependler mellom Oslo og Ålesund. Jeg kan ta motorsykkelen over fjellet, spøker han.

Nå er streikelederen mest opptatt av å komme til forhandlingsbordet igjen. Derfor rasler han ekstra kraftig med streikevåpenet. Full stans i flytrafikken og større problemer ved sykehusene vil neppe gå upåaktet hen - verken hos arbeidsgiver eller i regjeringen.

Han avviser spekulasjoner om at flygelederne er tatt ut i streik for å få en snarlig løsning på konflikten gjennom tvungen lønnsnemnd.

- Flygelederne er en av våre kjernegrupper. Det er ingen grunn til å la være bruke disse i en kollektiv arbeidskamp, sier Folkestad.

Ti millioner

Med den varslede opptrappingen vil i alt 11000 medlemmer i AF være i streik.

Godt inne i streikeuke nummer to merkes dette på organisasjonens streikekasse. Minst ti millioner kroner i uka koster det å ha så mange medlemmer i streik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer