Rammes av kursras i REC

Flere analytikere har rykket ut med lavere forventninger til solselskapet REC. Det rammer investor Øystein Stray Spetalen.

NEDTUR: Et kursfall på over 12 prosent på under en uke rammer REC-aksjonærene og investor Øystein Stray Spetalen. Foto: Håkon Eikesdal
NEDTUR: Et kursfall på over 12 prosent på under en uke rammer REC-aksjonærene og investor Øystein Stray Spetalen. Foto: Håkon EikesdalVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Citi senket for et par dager siden anbefalingen på REC fra "kjøp" til "nøytral", men beholdt kursmålet på 2,5 kroner.

Nå følger Carnegie opp med å nedgradere REC til "hold" etter den positive kursutviklingen aksjen har opplevd den seneste tiden, fremgår det av en oppdatering fra meglerhusets analytiker, Preben Rasch-Olsen.

Meglerhuset beholder kursmålet på 6 måneders sikt på 2,2 kroner per aksje.

Vil se bevis Carnegie vil se mer bevis for en bedret utvikling i silisiumprisen før det vil vurdere en høyere pris på Renewable Energy Corp.

Det er ventet at silisiumprisene vil øke mot slutten av 2013, men Rasch-Olsen kutter likevel sine EBITDA-estimater for året med 15 prosent.

For 2014 kuttes estimatet med 13 prosent, som tilsier et EBITDA-resultat som er 20 prosent lavere enn konsensus.

Dette kan sende aksjen ned - Kina kan introdusere en importskatt på silisium, men vi venter at dette kun er et tiltak for å bringe EU til forhandlingsbordet, sier analytikeren i oppdateringen.

Rasch-Olsen mener at dét kan skape usikkerhet som sender aksjen ned.

Børsverdiene faller Til tross for dagens fall på 8 prosent til 2,08 kroner er aksjen opp over 95 prosent siden nyttår. Siden toppen i år på 2,44 kroner den 7. juni har imidlertid aksjen falt nesten 17 prosent.

Det har senket verdien på selskapet med 833 millioner kroner, til 4,8 milliarder kroner.

Investoren og styremedlem i REC, Øystein Stray Spetalen, eier med nærstående 68.168.626 aksjer i REC og er med det 4. største aksjonær i solselskapet.

Frem til for en knapp uke siden gikk det bare en vei med investeringen og da var aksjene verdt 225,5 millioner kroner. Nå er verdien på aksjene til investoren redusert med 22 millioner kroner.

SKEPTISK: Analytiker Preben Rasch Olsen i Carnegie vil se nye bevis før han hever kursmålet på REC. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
SKEPTISK: Analytiker Preben Rasch Olsen i Carnegie vil se nye bevis før han hever kursmålet på REC. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer