Rammet åpning av norsk restaurant

Brå slutt på «Laks».

 SÅRET:  Franske brannmenn bærer ut en skadd konsertgjest fra Bataclan. Foto: Christian Hartmann, Reuters/NTB Scanpix.
SÅRET: Franske brannmenn bærer ut en skadd konsertgjest fra Bataclan. Foto: Christian Hartmann, Reuters/NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åpningen av en norsk sjømatrestaurant i Paris fredag kveld fikk en brå slutt da terrorangrepene rammet den franske hovedstaden.

Journalist Ole Erik Klokeide er på jobb for FiskeribladetFiskaren i Paris og var med på åpningen av det norske laksehuset «Laks».

Han var bare noen minutter unna da det smalt. Det er Norges sjømatråd som arrangerte markeringen av den nye restauranten midt i Paris.

Sjømannsprest Ola Jordal i Paris var også til stede på åpningen, og er en del av den norske ambassadens krisestab.

- Det er nok det tryggeste å holde seg innendørs, sier han til bladets utsendte.

Klokeide sier at gjestene ble bedt om være i ro i sjømathuset da angrepene inntraff.

- Nesten tomme gater
- Så måtte vi til slutt dra tilbake til hotellet. Gatene er nesten helt tomme, og Paris, i hvert fall i dette distriktet, virker som en spøkelsesby. Dette er skremmende. Vi er alle redde, og vi hører skyting rett ute i gatene, sier Klokeide på telefon fra hotellet sitt. Han forteller at gatene er fulle av politi og militært personell.

Klokka 00.25 fikk journalisten melding om at det skal ha gått av ytterligere en bombe, denne i Louvre-området, like ved hotellet han bor på.

- Det er ikke bekreftet, men vi har hørt smell, sier han.

Åpner Sjømannskirken
Sjømannsprest Ole Johannes Jordal i Paris har kalt inn personell for å holde kirken åpen lørdag.

- Vi var på et arrangement med Sjømatrådet i kveld og fikk informasjon der om at det hadde vært skyting i Paris, og at det sannsynligvis var tryggest å bare komme seg hjem. Da tok vi rådet og begynte å bevege oss hjemover, sier sjømannspresten til BA.

Lørdag åpner Jordal sjømannskirken.

- De som har behov for stillhet, tenne et lys eller snakke med noen, får anledning til det. Vi har kalt inn personell slik at vi skal være beredt. Jeg har også kontakt med den norske ambassaden og vil være i deres beredskapsstab, sier han

(NTB).

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram