- Rammet av en sorg som forfølger meg

Hver gang Thorvald Stoltenberg gikk gjennom døra hjemme, ropte han inn til kona Karin, som svarte ham. Nå er det ingen som svarer. Likevel har han fortsatt med det.

SORGEN: - Jeg har alltid hatt et stålhåp om at alt skal gå bra. Det er utrolig hvordan det håpet har hjulpet meg gjennom livet. Og slik tenkte jeg nå også, selvom det hopet seg opp med dårlige meldinger. Jeg husker jeg sa til Karin: «Vi har greid mange slag sammen, og dette skal vi også greie.» Og jeg sa det så overbevisende at hun ble glad. Og jeg trodde på det selv, sier Thorvald Stoltenberg i det første intervjuet etter at kona Karin Stoltenberg døde 17. oktober. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
SORGEN: - Jeg har alltid hatt et stålhåp om at alt skal gå bra. Det er utrolig hvordan det håpet har hjulpet meg gjennom livet. Og slik tenkte jeg nå også, selvom det hopet seg opp med dårlige meldinger. Jeg husker jeg sa til Karin: «Vi har greid mange slag sammen, og dette skal vi også greie.» Og jeg sa det så overbevisende at hun ble glad. Og jeg trodde på det selv, sier Thorvald Stoltenberg i det første intervjuet etter at kona Karin Stoltenberg døde 17. oktober. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Se for deg Thorvald Stoltenberg. Faren til statsministeren, tidligere toppdiplomat og politiker. Han har hatt verdensledere rundt kjøkkenbordet hjemme i leiligheten på Frogner. De siste dagene har han løpt rundt i leiligheten med fuktig tøy i hendene i et forsøk på å tørke det. Tørketrommelen har stanset, og han har ikke hatt krefter til å gjøre så mye med det.

Etter 56 års ekteskap med kona Karin, forsøker han å venne seg til den nye hverdagen.

God medisin Onsdag 17. oktober kom meldingen fra Statsminister Jens Stoltenbergs kontor tidlig om morgenen. Karin Stoltenberg var død etter noen måneders sykeleie. Kommende tirsdag begraves hun. Dagbladet møter Thorvald Stoltenberg hjemme i familiens leilighet. Han forsøker å gjøre de samme tingene som før, og bare to dager etter konas død holdt han foredrag for Bondelaget.

- Hvordan gikk det?

- Vet du hva, jeg er nødt til å være ærlig med deg. Dette var første gangen jeg konsentrerte meg helt om noe annet enn Karin og sorgen. Så for meg var det god medisin, men det er ikke gitt at det er slik for alle, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer