Rammet av flom

Tallene på omkomne stiger i takt med vannet i den indiske delstaten Orissa, og hadde i går kommet opp i 55.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Anslagsvis åtte millioner mennesker er rammet av den enorme flommen.

Nær en million mennesker bor nå på takene av sine hjem eller i trær, og lokale aviser anslår tallet på omkomne til 70.

Det rammede området ligger ved Bengalbukta, sørvest for Calcutta.

Redningsmannskaper kjempet motstrøms for å bringe medisiner og hjelp fram til de rammede. Myndighetene innrømmer at hjelpearbeidet hittil har vært mislykket. Leger og medisiner har ikke kommet fram til omringede landsbyer mer enn ei uke etter at de ble avstengt av vannet fra elva Mahanadi og dens mange sideelver som renner gjennom delstaten.

Sykdommer

Helsevesenet sier sykdommer som gulsott, diaré og malaria brer seg blant folk som er reddet fra flommen, og som nå bor midlertidig i skoler og andre offentlige bygninger.

Tusener av mennesker har satt opp hjemmelagde telt, av plastduk og bambusstenger, langs hovedveien som er det høyeste området som stikker opp av vannet.

Seks helikoptere fra luftforsvaret slipper pakker med mat, medisin og drikkevann til de omringede landsbyene, og soldater er satt inn for å hjelpe.

Kraftig regnvær

Et kraftig regnvær fortsatte å pøse ned over området i går. Mahanadi, den største elva i Orissa, viser nå tegn til å gå ned. Men det går seint. Samtidig stiger andre elver som Bramhani og Baitarani. Myndighetene advarte mot en ny runde med flom i går.

Orissa er en av Indias fattigste delstater, og mange folk har ikke ressurser å støtte seg på når katastrofen inntreffer.