Rammet av hjerteinfarkt

I forrige uke ble den palestinske lederen syk, men det har blitt hold hemmelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken til hemmeligholdelsen skal være frykt for panikk. Det var i forrige uke Arafat ble rammet av et lite hjerteinfarkt.

Svekket

En av 74-åringens nære medhjelpere skal ha avslørt infarket overfor den avisa Guardian

Arafat, som lider av Parkinsons sykdom, forsvant fra offentligheten forrige uke, og da han pånytt dukket opp i media i helga så han blek og syk ut. Han hadde vansker med å så i mer enn fem minutter, og hadde gått ned i vekt.

Palestinske medier meldte at han hadde influensa. Men kilden sier til den britske avisa:

- Selv om han har hatt et lite infarkt sier legene at han vil bli helt frisk igjen. Det er ingenting å bekymre seg for, sier den nære medhjelperen som vil være anonym.

- Beleilig

Kilden oppgir «frykt for panikk på et kritisk tidspunkt nå som Israel truer Arafats liv» som grunnen til hemmeligholdelsen.

- Det ville være svært beleilig om naturen gikk sin gang. Men herr Arafat er en katt med ni liv, og vi tror ikke han har brukt opp alle ni ennå, sier tjenestemannen Jonathan Peled i det israelske utenriksdepartement til avisa.

Andre israelske tjenestemenn avfeier spørsmålet om Arafats helsetilstand som «uinteressant». Israelerne fortsetter å diskutere om de skal «fjerne» den 74 år gamle palestinske lederen.

<B>BLEK OG SVEKKET: Arafat har ikke sett frisk ut de siste dagene. Nå kommer det fram at han ble rammet av hjerteinfarkt i forrige uke.