Operert for elefantiasis:

Rammet av skrekktilstand etter operasjon

Etter en operasjon for ti år siden begynte beinet til Amit Kumar (40) å vokse. Vi advarer om sterke bilder!

KJEMPEBEIN: Etter en trafikkulykke for ti år siden utviklet Amit Kumar elefantiasis, og beinet hans bare fortsatte å vokse. Foto: Jam Press
KJEMPEBEIN: Etter en trafikkulykke for ti år siden utviklet Amit Kumar elefantiasis, og beinet hans bare fortsatte å vokse. Foto: Jam Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Da indiske Amit Kumar (40) ble utsatt for en trafikkulykke for ti år siden, begynte et mareritt som skulle være helt fram til i dag.

Etter ulykken ble han operert i venstre lyske, noe som førte til forstyrrelser i lymfeknutene hans, skriver nyhetsbyrået Jam Press.

Etter dette utviklet han en tilstand kalt elefantiasis, fordi det samlet seg opp overflødige væsker i beinet hans.

Veide 45 kilo

Elefantiasis er en tilstand der lymfedrenasjen er hindret, og at visse kroppsdeler hovner derfor voldsomt opp. Dette er som oftest armer, bein eller kjønnsorganer, ifølge Store medisinske leksikon.

En slik hevelse på grunn av opphopning av lymfevæske, kalles lymfødem. Etter hvert vil bindevevet og huden bli tykkere og få et preg av elefantskinn. Det er derfor tilstanden har fått navnet sitt.

Etter ti år med tilstanden hadde Kumars bein vokst seg så digert at han hadde store problemer med å gå for egen maskin.

Beinet veide så mye som 45 kilo og målte 120 centimeter i omkrets - noe som er tre ganger så stort som beinet til en gjennomsnittlig mann.

Siste forsøk

Kumar har flere ganger oppsøkt sykehus i håp om å få hjelp, men det har ikke vært noe legene har kunnet gjøre - helt til nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer