Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rammet av to Oslo-drap på tre dager

Onsdag mistet Adnan Gashi (25) fastlegen sin i knivdrap. Natt til i går ble vennen Christopher Webjørnsen (25) drept med kniv på et utested i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det er helt forferdelig. Legen har alltid hatt nær kontakt med vår familie, og jeg anså han som en venn. Så fikk jeg i natt høre at Christopher var drept. Jeg kunne ikke tro det. Ikke nå igjen, tenkte jeg.

-  På to dager er det to mennesker i livet mitt som har blitt borte, som jeg aldri skal få se igjen. Det er helt ubegripelig at noe sånt kan skje med to så positive mennesker, sier Gashi.

Jobbet sammen

Adnan Gashi jobbet sammen med knivdrepte Cristopher Webjørnsen på Shell-stasjonen på Vinderen.

-  Han var ikke bare en kollega, men også en god venn. Vi gikk ofte på byen sammen, sier Gashi. 

Han beskriver den avdøde 25-åringen som en positiv person.

-  Han hadde mange venner, både nordmenn og innvandrere. Alle likte ham, sier Gashi.

Lege Stein Sjaastad (58) som ble drept på kontoret sitt onsdag, var Gashis fastlege, og en god venn av Gashis svigerfamilie.

Rammet av to Oslo-drap på tre dager

-  Jeg kunne alltid komme til ham med mine problemer, han var alltid åpen og vennlig. På fritiden var han ofte og besøkte min svigerfamilie på restauranten deres i Bærums Verk, sier Gashi.

-  Rovmord

Dagbladet har snakket med mannen som tok med den drepte 25-åringen til legevakta og var med ham til sykehuset. Han ønsker ikke å stå fram med navn og bilde, men ønsker å gi sin framstilling av hva som skjedde drapsnatta.

-  Vi var en gjeng på fire stykker som hadde vært på konsert. Vi hadde egentlig tenkt til å dra hjem etterpå, men bestemte oss for å dra videre på utestedet, forteller han.

På konserten møtte vennegjengen 26-åringen som nå er siktet for forsettlig drap på 25-åringen fra Stovner.

-  Han kom og hilste på oss, fordi jeg kjenner ham fra før, sier kameraten til Dagbladet.

Han forteller at det ble litt småkrangling mellom drapsofferet og den antatte gjerningsmannen på konserten, men han beskriver det som bagateller. De to skal ikke ha kjent hverandre fra før.

Da de fire vennene dro ned på utestedet Rubber Chicken etter konserten rundt midnatt, anså de saken som ute av verden. Men 26-åringen som hadde kranglet med drapsofferet så det annerledes. Han kom etter og oppsøkte drapsofferet på utestedet.

UFATTELIG: Adnan Gashi jobbet sammen med Cristopher Webjørnsen. -  Han var ikke bare en kollega, men også en god venn, sier Gashi som i går kveld la ned blomster utenfor utestedet hvor vennen ble knivdrept. Foto: GEIR BØLSTAD
UFATTELIG: Adnan Gashi jobbet sammen med Cristopher Webjørnsen. - Han var ikke bare en kollega, men også en god venn, sier Gashi som i går kveld la ned blomster utenfor utestedet hvor vennen ble knivdrept. Foto: GEIR BØLSTAD Vis mer

-  Det var ikke noe håndgemeng mellom dem. Det falt ingen slag. Han bare kom bort til ham og begynte å stikke. Det var et rent rovmord, sier øyenvitnet.

Kameraten var rask med å få den avdøde 25-åringen på beina, og ble med ham i taxien. Først til legevakta, siden til Ullevål sykehus. Men livet til 25-åringen sto ikke til å redde. Han døde på sykehuset seinere samme natt.

Dro på pub etter drapet

Det var under en bursdagsfest på utestedet Rubber Chicken natt til i går at 25-åringen ble knivstukket. Flesteparten av de i underkant hundre festdeltakerne merket ikke noe til selve hendelsen, så festen ble ikke stoppet. Men snart begynte praten å gå, og da politiet ankom etter en stund måtte alle som befant seg i lokalet avgi forklaring.

Den siktede 26-åringen stakk fort fra åstedet etter hendelsen. Han dro innom puben Per på hjørnet, hvor han bestilte øl. Han tok to kjappe slurker av ølet og dro videre med taxi sammen med to- tre andre.

-  Han var her mellom fem og ti minutter. Han virket veldig stresset, sier bartender Robert Brenndengen til Dagbladet.

I tolv-tiden i går ble 26-åringen pågrepet uten dramatikk i sin leilighet i Oslo sentrum.

-  Vi sydde sammen flere opplysninger fra flere hold og kom derfor fram til hvem det var og hvor han befant seg, sier politiadvokat Arne Donald Andersen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Vil ikke røpe detaljer

26-åringen satt i avhør i hele går kveld. 26-åringens forsvarer, Harald Stabell, var utenbys i går, men siktede fikk en midlertidig forsvarer i går kveld. Dagbladet har ikke fått kontakt med noen av disse. Mandag blir det holdt fengslingsmøte for siktede. Andersen er svært sparsommelig med informasjon overfor Dagbladet.

-  Så lenge vi ikke har oversikt over alle som er involvert kan jeg ikke gå ut med detaljer, sier politiadvokaten.

Han ønsker ikke å kommentere om politiet sitter med drapsvåpenet eller ikke. Han ønsker heller ikke å kommentere om siktede var ruset da knivstikkingen skjedde. Kriminalteknikere fra politiet undersøkte i går leiligheten til siktede på jakt etter et mulig motiv.

-  Motivet for drapet er det altfor tidlig å kommentere nå, sier politiadvokat Andersen.

<B>MINNET VENNEN:</B> Venner av avdøde samlet seg i går utenfor utestedet Rubber Chicken.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling