Rampe-Høyre

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

All reklame er slett ikke god reklame, mener kulturminister Trond Giske. Han prøver på nytt å forby politisk

TV-reklame, etter at staten tapte saken i Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Kosmetiske endringer i NRK-plakaten er nok, mener Giske. Det er han, og muligens også et flertall i Stortinget, nokså alene om å mene. Høyre har allerede gitt sivil ulydighet et borgerlig ansikt og kjøpt reklameplass i Aftenbladet TV. Nå står TV-kanaler i kø for å sende den ulovlige Høyre-reklamen. Hvorvidt dette er

lovlig, vil ikke bli avgjort i Stortinget, men etter anke

i Menneskerettsdomstolen. Det vil bli et sysselsettingstiltak for ytringsfrihetsadvokater.

Det er vanskelig å se at Giske vinner noe annet enn tid. Han redder ikke ansikt, han bare sminker det. Og sammen med reklame-Høyre har han satt i gang et spill som underminerer respekten for loven. For Høyre er ulydigheten en vinn-vinn lek: De får reklame på alle måter, og kan føle seg like frekke og gærne som Frp. Og til slutt vil de sannsynligvis vinne. Det er forunderlig at drevne Giske gir dem den gleden. Dette er ingen god reklame for hans politikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer