Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Ramsland har alvorlig personlighetsforstyrrelse

Men var ikke bevisstløs eller led av hukommelsestap 4. mars i fjor, mener psykiaterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to rettsoppnevnte psykiaterne Siri Nome og Jon Geir Høyersten la fram sine konklusjoner i Gulating lagmannsrett i dag. De hevder at drapssiktede Trond Ramsland lider av en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

De to har sittet i retten og observert drapstiltalte de snart to ukene saken har vart. De fulgte også tingrettssaken i november og har bygget sine konklusjoner på skriftlig materiale og samtaler med slekt, venner og kjente av Ramsland.

Psykiaterne har også møtt Ramsland to ganger, men samtalene har stort sett dreid seg om hvorfor han ikke ville snakke med dem, opplyste Nome

Ramsland hevder at han ikke husker nesten noe fra den 4. mars i fjor, dagen da hans tidligere kone ble skutt og drept i et parkeringshus i Bergen.

Psykiaterne fester ikke lit til dette.

- Ingen av tilstandene som kan føre til hukommelsestap foreligger. Vi har bare tiltaltes forklaring å bygge på. At hukommelsestapet skal ha vært totalt, gjør oss mistenksomme, sa Høyersten.

Psykiaternes konklusjon er at Ramsland ikke var psykotisk den 4. mars, han hadde ikke sterkt nedsatt bevissthet eller led av hukommelsestap.

Ramsland var sterkt uenig med psykiaterne, men dommeren stoppet ham da han skulle begynne en lengre gjennomgang av deres konklusjoner.

Senere i dag vil juryen i Gulating lagmannsrett avgjøre om Ramsland er skyldig etter tiltalen på overlagt drap.

Ramsland er tiltalt for å ha skutt og drept sin eks-kone Ingse Rønnestad i parkeringshuset CityPark i Bergen sentrum 4. mars i fjor. I Bergen tingrett i fjor ble marineoffiseren dømt til 20 års fengsel for forsettlig drap.

(©NTB)

- HAN ER ALVORLIG FORSTYRRET:Overlege Siri Nome og professor Jon Geir Høyersten er psykiatrisk sakkyndige i rettssaken mot Trond Ramsland.
DRAPSTILTALT: Marineoffiser Trond Ramsland er siktet for P-husdrapet på kona Ingse Rønnestad.