- Ramsland har alvorlig personlighetsforstyrrelse

Men var ikke bevisstløs eller led av hukommelsestap 4. mars i fjor, mener psykiaterne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to rettsoppnevnte psykiaterne Siri Nome og Jon Geir Høyersten la fram sine konklusjoner i Gulating lagmannsrett i dag. De hevder at drapssiktede Trond Ramsland lider av en alvorlig personlighetsforstyrrelse.

De to har sittet i retten og observert drapstiltalte de snart to ukene saken har vart. De fulgte også tingrettssaken i november og har bygget sine konklusjoner på skriftlig materiale og samtaler med slekt, venner og kjente av Ramsland.

Psykiaterne har også møtt Ramsland to ganger, men samtalene har stort sett dreid seg om hvorfor han ikke ville snakke med dem, opplyste Nome

Ramsland hevder at han ikke husker nesten noe fra den 4. mars i fjor, dagen da hans tidligere kone ble skutt og drept i et parkeringshus i Bergen.

Psykiaterne fester ikke lit til dette.

- Ingen av tilstandene som kan føre til hukommelsestap foreligger. Vi har bare tiltaltes forklaring å bygge på. At hukommelsestapet skal ha vært totalt, gjør oss mistenksomme, sa Høyersten.

Psykiaternes konklusjon er at Ramsland ikke var psykotisk den 4. mars, han hadde ikke sterkt nedsatt bevissthet eller led av hukommelsestap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer