Randi (22) mistet leilighet fordi hun var gravid

Huseieren begrunner det med at det blir ekstra slitasje med en baby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Student Randi Sofie Eek (22) hadde endelig fått seg leilighet. Men da hun fortalte at hun er gravid, mistet hun den. Det skriver Sunnmørsposten.

- Utleier begrunnet det med at det ble ekstra slitasje med en baby, og ekstra utgifter til vann og søppel, forteller Eek til avisen, som går tredje året på sjukepleierstudiet ved Høgskolen i Ålesund.

- Jeg ble avvist fordi jeg er gravid. Jeg ble lei meg. Og jeg føler meg litt diskriminert, sier Eek til Sunnmørsposten.

- Det ble for mye

Den eldre kvinnen som er utleier av åtte hybler og leiligheter, har ingen ting å utsette på sjukepleierstudenten.

- Hun er jo en søt og grei jente. Det tok en stund før hun skulle skrive under. Da jeg sa at jeg ikke vil ha mer en en person i leiligheten, fortalte hun at hun venter barn. Det ble for mye for meg. Jeg tenkte at dette klarer jeg ikke. Jeg vil ikke klart å ha noen med spedbarn i huset. Det går jo ikke. Klesvask og søppel hører jo og med. Jeg synes ikke det går. Og jeg føler jo ansvar for de som bor her, sier kvinnen som er utleier til Sunnmørsposten.

Håper på ny leilighet

Randi Sofie Eek sier til avisen at hun ikke ønsker å henge ut utleier, og tar selvkritikk på at hun ikke fortalte om barnet fra første stund. Men så hadde hun heller ikke sett for seg at hennes graviditet skulle hindre henne i å få leiligheten.

LEI MEG:- Jeg ble avvist fordi jeg er gravid. Jeg ble lei meg. Og jeg føler meg litt diskriminert, sier Randi Sofie Eek til Sunnmørsposten. Foto: ROGER ENGVIK/ SUNNMØRSPOSTEN
LEI MEG:- Jeg ble avvist fordi jeg er gravid. Jeg ble lei meg. Og jeg føler meg litt diskriminert, sier Randi Sofie Eek til Sunnmørsposten. Foto: ROGER ENGVIK/ SUNNMØRSPOSTEN Vis mer

- Jeg håper bare alt ordner seg. Det må jo det. Jeg kan ikke bo der jeg bor nå, med et lite barn. Leiligheten er liten, og der er heller ikke plass til stellebord eller annet på badet. Det er og svært mye støy fra bakgården om natta i helgene. Det går greit når man er enslig student, men ikke når du får et barn, sier Randi Sofie Eek.

Avisen skriver at leiligheten hun bor i nå, har hun fram til nyttår. Håpet hennes er å få en ny leilighet før jul, før barnet kommer, og at hun slipper å bli avvist fordi hun har et barn i magen.