Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Randi (89) ranet og sperret inne på do

På det knapt tre kvadratmeter store badet var 89-årige Randi Solveig Sørensen på Torshov i Oslo innesperret i flere døgn før en nabo slo alarm i går formiddag. Tre unge menn skal ha ranet den gamle damen for flere tusen kroner, før de etterlot henne innelåst på do.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En meget spesiell og rå framgangsmåte, sier politibetjent Svein Bruland på kriminalvakta ved Oslo politidistrikt.

Politiet mener at kvinnen har sittet innelåst på sitt eget bad siden torsdag eller fredag i forrige uke. Foran utgangsdøra hennes ble det funnet aviser helt fra sist fredag, selv husker ikke 89-åringen mye fra disse dramatiske døgnene.

Banket i døra

- Mennene var ikke grove mot meg, sier Randi Solveig Sørensen til Dagbladet. Den spinkle, gamle kvinnen er omtåket, medtatt og sliten, men ellers i forbausende god form etter det lange oppholdet på det nakne lille baderommet.

- Jeg banket og slo i dodøra, men ingen hørte meg. Jeg drakk mye vann disse døgnene, sier 89-åringen, som etter en rask legeundersøkelse i går ble erklært frisk nok til å bli værende hjemme i bygården i Fredrik Glads gate.

Kvinnens baderom bærer tydelig preg av hennes lange og ufrivillige opphold der:

Toalettpapir, klær, en veltet skittentøykurv og plastposer ligger slengt utover. Først i dag vil hjemmehjelpstjenesten fra bydelen rydde opp.

Det tre kvadratmeter store rommet inneholder en do, en vask med speil over og en dusj med forheng. Dette var Randis verden i de døgnene hun satt innesperret. Eneste lyskilde kom fra et nakent lysstoffrør. Trolig har tilgangen til vann reddet kvinnens liv.

Slo alarm

- Her har det alltid vært så stille og trygt, derfor er dette en så stor skuffelse. Jeg kan likevel ikke si at jeg har blitt utrygg. Naboene passer jo på meg, sier 89-åringen, som har bodd i den samme leiligheten siden hun var to år gammel. Kvinnen har ingen nær familie til å ta hånd om seg. Hjemmehjelpen er innom en gang i uka.

Det var en eldre nabo som slo alarm i går etter at hun i flere dager hadde sett at lyset på kjøkkenet hos kvinnen sto på om natta, samtidig som gardinene på soverommet ikke ble trukket for om kvelden som de pleide.

- Jeg ble bekymret og ringte til en bekjent av kvinnen. Han varslet Falken, forteller en sjokkert nabo. Hun ønsker ikke navnet sitt i avisa.

Ukjent beløp

Ransofferet har fortalt til politiet at flere tusen kroner har blitt borte fra leiligheten, men 89-åringen har ikke kunnet tallfeste beløpet nærmere. Pengene skal ha blitt oppbevart på et spesielt sted i stua.

- Vi mangler signalement på gjerningsmennene, bortsett fra at de muligens er mørkhudede. Vi vet heller ikke hvor mye penger som er blitt borte. Det ser ut som om kvinnen har sluppet mennene inn i leiligheten, for utgangsdøra var ulåst og uten tegn til innbrudd da Falken ble tilkalt, sier politibetjent Svein Bruland til Dagbladet.

To teknikere fra kriminalvakta i Oslo jobbet i går med å sikre fingeravtrykk fra kvinnens leilighet.

INNELÅST PÅ BADET: Her inne på badet satt Randi Solveig Sørensen innesperret i flere døgn etter at tre ransmenn låste døra fra utsida.