Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Randi, jeg er så redd. Han er her.»

Den 57 år gamle kvinnen var livredd ekskjæresten. en time før drapet betrodde hun seg til venninnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Kvinnen (57) skal tidligere ha blitt truet av ekskjæresten. Natt til fredag ble hun skutt, før drapsmannen tok sitt eget liv utenfor torsdagsdansen på Hotell Alstor i Stavanger.

Venninna Randi Nordvoll sto utenfor hotellet og lyttet til venninna og ekskjæresten. De diskuterte. Og kranglet. Den 57 år gamle kvinnen skal tidligere ha blitt truet.

-  Ser jeg deg sammen med en annen mann, så skal jeg først skyte deg. Så meg.

-  Det fortalte hun meg at han hadde sagt, forteller venninna Randi Nordvoll.

-  Han klarte det, sier hun.

-  Nydelig menneske

Stavanger-kvinnen var livredd, forteller venninna. Hun hadde avsluttet det noen uker gamle forholdet til den 58 år gamle mannen for kort tid siden. Siden skal hun ha blitt truet på livet. Derfor ba hun venninna Randi om å komme på danseshowet til far og sønn Klemetsen på Astor hotell. For å passe på.

De to kvinnene, begge i 50-åra, traff hverandre på dansestedet Globen i høst. Begge hadde gått ut alene. Raskt fant de tonen. I et par år hadde den 57 år gamle kvinnen strevd med å komme videre i livet, etter at mannen var gått bort.

-  Hun var et nydelig menneske. Både innvendig og utvendig. Hun var ei dame som stilte opp for alle rundt seg. Hun fikk umiddelbart tillit, sier Nordvoll.

Kvart over elleve torsdag kveld ankom Randi Alstor. Hennes 57 år gamle venninne hadde vært på konsert med en mannlig venn av familien.

-  Hei, sa Randi, og klappet venninna på ryggen. Hun sto ute og røykte.

-  Randi, jeg er så redd. Han er her, svarte hun.

-  Hvem? spurte Randi, og snudde seg. Da så hun ryggen til venninnas ekskjæreste.

Venninnen og ekskjæresten begynte å diskutere. De sto utenfor hovedinngangen og kranglet i 30- 40 minutter. Randi forsøkte å følge med, og forteller at ekskjæresten beskyldte den 57 år gamle kvinnen for å ha fått en ny kjæreste. Etter en stund gikk Randi inn.

-  Kritikkverdig

Verken hun eller vitner som sto få meter unna, hørte de to skuddene som falt rundt midnatt.

Omtrent samtidig gikk Jan Lustrup ut av danselokalet for å ta seg en røyk. Da fikk han høre av venninna Ingrid Marevik at to mennesker lå døde på bakken utenfor, og han gikk straks opp trappa. Kvinnen på asfalten hadde ikke puls. Mannen, som lå rett ved, pustet, trass i kulehullet noen få centimeter fra hjertet. Ved siden av lå pistolen. Lustrup holdt et øye med våpenet, mens han rettet opp hodet og sikret luftveiene. Som helsearbeider er han vant til å se døde mennesker, og har trening i førstehjelp. Men ambulansehjelpen drøyde.

-  Det tok veldig lang tid før politiet kom. 10- 15 minutter. Det er kritikkverdig, sier Lustrup til Dagbladet.

Far og sønn Klemetsen hadde gått av scenen da politiet nærmet seg åstedet utenfor. Internt skal politiet først ha fått melding om at begge var døde, og at det var blitt skutt. Derfor skal de ifølge vitner ha kommet bevæpnet med pistoler og MP5.

-  Jeg forsto det som at ambulansen ble holdt igjen, fordi politiet var redde for at de skulle bli skutt mot. Da den første ambulansen ankom, var mannen død, sier Lustrup.

-  Kontrollbehov

-  Dette kunne nok ikke vært forhindret. Jeg tror han var meget bevisst på hva han gjorde, sier Randi Nordvoll.

«Du vet han er i stand til å gjøre det,» hadde den drepte kvinnen sagt til venninna. Men de trodde hun var trygg ute blant folk.

Sigrid Smedsvig, en bekjent av drapsmannen, var den siste som snakket med ham før han gikk ut og skjøt sin ekskjæreste.

-  I ettertid er jeg klar over kontrollbehovet og sjalusien hans. Men overfor venner og bekjente var han snill, hjelpsom, gladlynt og positiv. Jeg oppfattet ham som livlig og pratsom, han fortalte historier og funderte mye på livets spørsmål, sier Smedsvig.

Bruddet skal han ha opplevd som uforståelig.

-  Han var grenseløst forelsket, og opplevde det som at de hadde det greit. Plutselig kom ei venninne av kjæresten på døra hans og sa hun skulle hente tingene hennes. Han sa til meg at han ikke fikk vite hvorfor. Han prøvde å ringe og oppsøke henne, uten å få kontakt. Dagene gikk, han grubler og ble dypt fortvilet. Han ringte meg og sa han ikke hadde lyst til å leve lenger, forteller Smedsvig.

-  Uforståelig

Torsdag kveld går 58-åringen til Alstor, fordi han regner med å finne ekskjæresten der. Han mislykkes i å oppnå kontakt på dansegolvet. Da Stavanger-kvinnen går ut for å røyke, følger han etter.

-  Det siste jeg sa til ham, var: «Lykke til.» Jeg ble glad og lettet, for jeg håpet at han skulle få den oppklaringen han var ute etter, sier Smedsvig.

At han bar pistol, fatter hun ikke.

-  Jeg visste ikke at han hadde et våpen engang. Han fortalte meg at han skulle ta med seg sønnen på ferie til Tenerife om to uker. Han så fram til å komme seg bort fra problemene, men ville gjerne ha en oppklaring først. Derfor er drapene så uforståelige, sier Smedsvig.

Randi Nordvoll har ti års erfaring som pedagogisk-psykologisk rådgiver. Hun oppfordret kvinnen til å gå til politianmeldelse.

-  Er det ingen hjelp å få for kvinner i min venninnes situasjon? Hun er ikke den eneste. Det er altfor mange som går rundt som tikkende bomber, sier Nordvoll.

FORTVILET: Randi Nordvoll snakket med venninna en snau time før hun ble skutt utenfor Hotell Alstor i Stavanger. Hun forteller at venninna hadde avsluttet forholdet til ekskjæresten kort tid før drapet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media