Randi trolig reist fra New York

BERGEN/OSLO/NEW YORK (Dagbladet): Randi Kløve (21) fra Voss har trolig forlatt New York. FBI leter nå etter en konkret adresse som Randi kan oppholde seg på. Dagfinn Kløve ble styrket i håpet om å finne datteren i god behold etter de nye sporene politiet fikk i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er veldig positivt å oppleve at stemningen er snudd. Det gir håp om at det står bra til med min datter. Jeg må erkjenne at jeg har hatt tanker om at hun kan ha blitt utsatt for noe kriminelt. Nå vil ingenting glede meg mer enn om hun har gjort et lite sprell hun ikke ville fortelle oss om, sier Dagfinn Kløve til Dagbladet.

Økokrim har funnet navn på personer og adresser i USA på Randi Kløves e-post på Høgskolen i Oslo. Etter det Dagbladet kjenner til er minst én av adressene til personer som ikke bor i New York.

FBI utvider nå søket etter den norske kvinnen, selv om politiet i New York fortsatt har ansvaret for etterforskingen i saken.

Mulig tilholdssted

Ifølge spesialetterforsker Arild Lyssand ved Økokrim tyder den totale informasjonen som politiet har fått via Randis private datafiler på at hun ville kontakte konkrete personer, men at hun også kan ha planlagt å være lenger i USA.

- Det ser ut som om hun har søkt mot noe spesielt. Det er noe hun har ønsket der borte, sier Lyssand noe kryptisk.

Han bekrefter at det er funnet både bokmerker til spesielle hjemmesider, og politiet vet også hvilke chattegrupper Randi har interessert seg for. Miljøene og personene 21-åringen har oppsøkt, beskrives som «helt normale og ufarlige».

Nestleder Esteban Soto ved Interpol bekrefter overfor Dagbladet at norsk politi har gitt dem en konkret adresse om et mulig tilholdssted i USA for Kløve.

- Vi fikk informasjonen fra norsk politi i onsdag. Opplysningene er overført New York-politiet, sier Soto.

- Informasjonen er hentet fra jentas datafiler og viser konkrete adresser?

- Det er riktig.

FBI-kontakt

Politiinspektør Harald Bilberg i Hordaland politidistrikt sier at håpet om at Randi Kløves forsvinning har en naturlig forklaring er blitt større, og at faren for at hun er blitt utsatt for en kriminell handling blir betraktet som mindre.

- FBI sjekker ut det vi regner som det mest konkrete sporet, men vi har flere spor å følge i denne saken. Vi vet ikke ennå om vi står foran en oppklaring av saken, og vi er fremdeles bekymret, sier Bilberg.

- Vi vil ikke viderebringe noe av det vi har funnet i hennes korrespondanse av hensyn til privatlivets fred, forklarer politiinspektør Bilberg.

Eivind Homme ved den norske ambassaden i Washington sier at anmodningen om å få gjennomgå Randi Kløves e-post i Microsofts Hotmail fremdeles opprettholdes.